Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"ÖSK har gjort mig till den jag är"

Alhassan ”Crespo” Kamara är inte längre en ÖSK-spelare. För NA berättar han nu om avskedet, anbuden han nobbade och sin relation till fansen. – De har varit som en familj för mig, säger 23-åringen.

Annons

På söndagen presenterades Alhassan ”Crespo” Kamara som BK Häckens spelare. Därmed var det oundvikliga avskedet ett faktum.

Men Crespo, som satt på ett utgående kontrakt med ÖSK och redan tidigare var överens med Häcken om de personliga villkoren, lämnar med blandade känslor.

– Att säga hej då var bland det svåraste jag gjort. Klubben, tränarna, spelarna och fansen kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta, säger Crespo som också hade andra alternativ innan han skrev på kontraktet med Häcken.

– Det fanns intresse från Belgien, Österrike och Danmark. Jag valde Häcken eftersom det är en välorganiserad klubb som spelar en bra fotboll. En fotboll som passar mig.

Anfallaren kom till ÖSK på lån från AIK 2012 och köptes sedan loss av ÖSK. Han har gått skadad under långa perioder men alltid levererat mål när han varit skadefri.

25 mål på 49 matcher är statistik som inte går att snacka bort.

– Det är ÖSK, och särskilt Alexander Axén, som har gjort mig till den spelare och människa jag är i dag. Vi har kunnat prata om allt, inte bara fotboll, säger Crespo som är på plats i Göteborg och på måndagen gjorde sitt första träningspass med BK Häcken.

Säsongen 2015 blev helt förstörd på grund av skada och under våren har Crespo tappat sin plats i ÖSK:s startelva.

– Jag tänker bara på det jag kan påverka. Det är att alltid vara professionell, äta bra, sova bra och träna bra. Sedan försöker jag alltid ha en positiv attityd. Det är bara så jag kan hitta tillbaka till toppformen, säger Crespo.

Du var nära en övergång till Malmö i vintras. Hur kände du inför att det inte blev någon övergång till en så stor klubb?

– Det var inga problem för mig. Om en intresserad klubb inte vill betala tillräckligt mycket så är det fritt fram för den nuvarande klubben att säga nej. Det är inget konstigt med det.

Hur ser du på att det blev ett klubbyte mitt i säsongen?

– Så fungerar fotbollen. Som professionell spelare måste du vara medveten om att varje dag du vaknar upp kan du ha en ny klubb. Man måste vara beredd på allt.

Har du någon hälsning till ÖSK-fansen?

– Ja, jag vill tacka för att de tog emot mig som en familjemedlem. Och de ska veta att jag är stolt över att ha fått bära ÖSK-tröjan och att jag aldrig kommer glömma min tid här, säger Crespo som i veckan som gick också fick klart med svenskt medborgarskap.

Kontraktet med Häcken sträcker sig över säsongen 2020. Trolig debut sker mot Helsingborg till helgen.