Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK-hjälten om triumfen på naturgräs

17 septemer 2012. Där har ni ÖSK:s senaste seger på naturgräs. Fram till måndagens trepoängare borta mot Landskrona.

Alhassan "Crespo" Kamara och William Atashkadeh såg med varsitt mål till att ÖSK vände och vann bortamatchen mot Kalmar på Guldfågeln arena med 2–1 den 17 september i höstas. Därefter följde matcher på naturgräs borta mot Helsingborg (1–1) och Malmö (1–1) i allsvenskan samt Hammarby (förlust med 2–1) och Falkenberg (1–1) innan ÖSK på måndagen på nytt vände ett 0–1-underläge till 2–1-seger. Den här gången på Landskrona IP mot ett formtoppat hemmalag.

Peter Samuelsson blev stor matchhjälte med två mål ( se målen här, 9.50 minuter in i inslaget ). Det var inte bara hans två första mål den här säsongen. Det var också, om nu någon missat det, hans två första i seriesammanhang för ÖSK.

– Skönt att få starta igen och få göra två mål, bara att hoppas på att bygga vidare på det, säger han.

– Jag tycker vi hade full kontroll från start. Jag tycker att vi hade första halvleken och kanske borde gjort något mål där. Vi hade många skott och mycket halvlägen. Sen fick vi ett emot oss, och det är tungt. Jag tyckte vi hade matchen, så det var tungt. Men sen fick vi två ganska snabba mål där. Sen tycker jag att vi hade bra kontroll. De skapade inte så mycket, förutom frisparken (som Andreas Dahl slog). Men den tycker jag Oscar ska ta, och det gjorde han också. Annars hade de inte speciellt mycket, säger Samuelsson.

Inte bara dina första mål för ÖSK. Säsongens första trepoängare på naturgräs också.– Absolut. Personligen gillar jag gräs väldigt mycket. Alltid skönt med gräsmatcher. Planen var jättefin, lite dålig på kanterna bara – men där ska vi inte vara. Centralt var den jättefin. Bollen rullade jättebra. Fint att spela här, beröm till Landskrona som har skött planen så bra. Det passade oss eftersom vi rullar bollen så mycket.

En som till stora delar höll med Samuelsson i matchanalysen var Tobias Nilsson, som var åter på det centrala mittfältet.

– Jag tycker vi gjorde en bra bortamatch. Första halvlek tycker jag vi var spelförande. Vi skapade en hel del och spelade både bra offensivt och defensivt. Vi tog bort deras kvaliteter och spelade efter våra. Lite synd att vi inte lyckades göra ett mål.

– I andra dippade vi lite i början. Sedan gjorde de 1–0. Jag vet inte om det var välförtjänt, men de spelade lite bättre än vad de gjorde i första. Sen var det väldigt starkt av oss att vända på det. Peter gjorde två fina mål. William kom in och gjorde ett fantastiskt fint förspel till första, och sen knoppade han (Peter) in andra.

Nilsson gladdes åt att Samuelsson fick näta.

– Ja, jag tror det är jävligt skönt för honom. Och för laget, definitivt. Men det är skönt för honom att han får sätta två, säger Tobias Nilsson som var nöjd med sin första start sedan bortamatchen mot Hammarby den 21 april.

Därefter har han haft problem med en baksida lår som har gjort att han i sin frånvaro fick se både Ayanda Nkili och Emil Berger få chansen bredvid den givne Mohammed Saeid på innermittfältet.

– Det var lite som laget: i först halvlek tycker jag att jag kom in i det och fick en del boll och kunde fördela lite grann, och kom in i duellspel. Bra första. Sen i andra: vi föll ner lite grann, de tog över. Sen reste vi oss efter det. Över hela tycker jag att jag gjorde en godkänd match.

Obs! I tisdagens, NA, papperstidningen, som även kan köpas som e-tidning här nedan, går det att läsa om Peter Samuelssons tankar kring sina första mål, samt om Tobias Nilssons nygamla position på mittfältet.