Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK höll presskonferens – presenterade meriterad forward

I dag höll ÖSK presskonferens där ytterligare ett nyförvärv presenterades: meriterade forwarden Kennedy Igboananike, 28 . NA direktsände presskonferensen.

När ÖSK kallade till presskonferens under måndagen hade man en lika överraskande som logisk värvning att presentera – Kennedy Igboananike, bekant för de allsvenskt intresserade från Djurgården och AIK, men senast från MLS-klubbarna Chicago Fire och DC United.

– Det känns jättekul att kunna presentera Igboananike. Det här är en forward som direkt stärker vår besättning, och det ska bli fantastiskt att se hur han utvecklas framåt. Han har stor erfarenhet av allsvenskt spel och har visat att han producerar mål och poäng, säger sportchefen Magnus Sköldmark.

Avtalet är skrivet på två år, och Sköldmark menar att det är viktigt både att den internationella erfarenheten finns, och att spelaren även känner till allsvenskan väl.

– Just i det här fallet är det också viktigt att han har allsvensk erfarenhet eftersom det är såpass nära inpå, men det är bra med kombinationen. Spelare utifrån tar också med sig mycket från vad de har varit med om tidigare, men det är klart det är en fördel att han vet hur allsvenskan fungerar. Samtidigt så levererar spelare på hans nivå oavsett vilken liga dom kommer till, säger Sköldmark.

Under de senaste veckorna har ÖSK varit tydliga med att de letat efter en mittback och en anfallare. Den första pusselbiten kom i fredags, i form av Damien Plessis, och nu är alltså även anfallskvoten fylld.

– Numerärt är truppen klar, men fönstret är öppet till sista mars så saker kan fortfarande hända i truppen, säger Sköldmark.

Sett till Igboananikes målfacit i främst AIK (19 mål på 55 matcher) är det inte orimligt att tänka sig att han går rakt in i ÖSK:s startelva, men Sköldmark poängterar att sådana bitar alltid ligger öppna.

– Vi är jättenöjda med truppen, men hur startelvan ser ut när serien drar igång i april, det bestämmer Alexander Axén. Sen är det en lång serie, det kommer skador och avstängningar, så Kennedy kommer att fylla en viktig roll för oss.

Igboananike blev under februari månad klar för den grekiska klubben Veria, men kontraktet bröts så snart som efter några veckor. ÖSK har dock haft kontakt med spelaren sedan i höstas, så huruvida det var en kort eller lång process beror lite på hur man vill se det.

– Dialogen mellan oss och spelaren har varit sedan i november 2016, så han har vetat om vårt intresse. Han har haft mycket kontakt med vår tränare tidigare också, vilket har varit ett plus nu när vi väl har nått i mål. Sen har det gått jättefort sista dygnen, de sista detaljerna har gått på 48 timmar, säger Sköldmark.

De flesta som sett Igboananike spela fotboll vet att det är snabbheten och förmågan att hitta fram till mål som är hans styrkor, och det är även så han beskriver sig själv.

– Jag ser mig själv som en spelare som kan göra mål, och som är snabb. Jag tror att det ska funka bra här i ÖSK, säger Igboananike.

Efter sin sejour i svensk fotboll, som var hela åtta säsonger lång, har han hållit kvar intresset för serien och haft koll på allsvenskan genom att streama matcherna från USA.

– Tiden i MLS var jättebra, jag hade två bra år där. Nu är det dags att testa något nytt så därför flyttade jag tillbaka hit. Jag har hållit koll på allsvenskan och brukade kolla matcherna på datorn. Det är den ligan jag känner bäst och har spelat i längst, så det är klart jag velat ha koll. Serien blir bättre och bättre, säger Igboananike.

Att han gillar allsvenskan råder det med andra ord inga tvivel om, och nu föll alltså klubbvalet på ÖSK.

– Jag ville komma hit för att laget tror på mig och dom vet vad jag kan. Jag har respekt för de andra allsvenska klubbarna jag spelat i också, men jag fokuserar på Örebro nu och ska göra allt jag kan för att hjälpa klubben framåt. Det är ett bra lag och bra människor här.

Av Igboananikes alla mål är möjligen det han gjorde mot Halmstad 2013 det mest minnesvärda. En cykelspark med skinande ren träff, raka spåret in i mål. Men spelaren själv väljer att inte lägga något fokus på saker som hände för flera år sedan, utan blickar istället framåt.

– Det är gamla tider, jag har redan glömt det och tänker bara framåt nu. Jag vill inte tänka på gamla meriter. Nu tänker jag bara på 2017, säger Igboananike.