Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK: Inga stora pengar för Almebäck

Förre ÖSK-stjärnan Michael Almebäck byter klubb. Men räkna inte med något pengaregn över Örebro.

Enligt internationella tidningsuppgifter får Bröndby betala 230 000 euro för Almebäck, som hade två år kvar på sitt kontrakt med Brügge, motsvarande knappt två miljoner kronor.

Enligt Fifas regelverk är ÖSK berättigat till 1,25 procent av övergångssumman i så kallad solidaritetsersättning, alltså knappt 25 000 kronor.

I samband med Almebäcks övergång till Brügge förekom dock uppgifter om att ÖSK hade en vidareförsäljningsklausul i försvarsspelarens kontrakt, vilken skulle garantera Örebro 20 procent på nästa övergångssumma, vilket i det här fallet skulle ge nästan 400 000 kronor. Det är dock oklart om den uppgiften stämmer – och om den i sådana fall påverkas av att Almebäck nu säljs vidare för ett betydligt mindre belopp än vad Brügge fick betala till ÖSK.

– Jag har svårt att säga exakt vad som gäller. Det är för tidigt. Men vi ska givetvis kolla upp vad den här övergången kan ge. Jag kan inte detaljerna. Men jag har svårt att se att det blir några jättestora pengar, säger Magnus Sköldmark, tillfällig sportchef i ÖSK som var ansvarig för spelarförsäljningar i klubben när Almebäck lämnade sommaren 2011.