Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK kan missa miljoner

ÖSK hade vid det här laget hoppats inkassera fem miljoner kronor för Roni Porokaras övergång till Maccabi Haifa. Men affären verkar spricka.

ÖSK-spelaren och klubbens representant, agenten Oliver Cabrera, kommer hem från Israel - med oförrättat ärende.

- Tanken var att allt skulle vara klart nu. Men det gick inte den här gången. Jag får kontakta Roni under dagen för att ta reda på vad som händer, säger ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren på onsdagsmorgonen.

Nej till 125 000 i månaden

Klubbarna är sedan länge överrens om övergångssumman på cirka fem miljoner kronor. I stället har förhandlingarna strandat på grund av meningsskiljaktigheter mellan Porokara och Maccabi. Enligt israeliska uppgifter har Haifaklubben erbjudit den finländske landslagsmannen en månadslön på 125 000 kronor. Ett erbjudande Porokara inte svarat på.

- Han har inte svarat någonting på vårt förslag. Vi har många andra spelaralternativ som vi i stället går vidare med, säger David Bazak, presschef för Maccabi Haifa.

Räknar ni bort Porokara från era framtidsplaner?

- Om vi hittar någon annan spelare, så är svaret ja. Om vi inte hittar någon och Porokara kommer tillbaka med det rätta svaret, så får vi fundera på det, säger Bazak.

Agenten Oliver Cabrera, som var tänkt att slutföra affären för ÖSK:s räkning, kunde i går inte svara på om det blir någon övergång.

– Jag vet inte riktigt, vi får se.

Men lever Maccabi-affären fortfarande?

– Det är inget som säger att den inte gör det, sa Oliver Cabrera då.

Om inte Porokara blir såld i vinter så riskerar ÖSK att gå lottlösa. Om ett halvår kan han nämligen förhandla på egen hand med andra klubbar för att om ett år gå som Bosmanspelare. ÖSK får då inte en krona tillbaka av sina investerade 1.7 miljoner kronor.

Porokara har hittills inte visat något intresse av att förlänga sitt kontrakt med ÖSK. Enligt Skatteverket tjänade finländaren cirka 35 000 kronor i månaden i ÖSK under 2008.