Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK-kaptenen: "Ingen fara med mig"

Robert Åhman Persson var tillbaka. Då föll ÖSK tungt – och kaptenen tvingades utgå. – Det är ingen fara med mig, säger han.

Robert Åhman Persson missade 6–0-förlusten mot IFK Göteborg på grund av avstängning. Mot IFK Norrköping på Behrn arena var mittfältaren åter i startelvan. 

– Det är så klart mycket roligare att kunna vara med, säger lagkaptenen.

Första halvlek blev ingen munter historia för ÖSK. Arnor Traustason och Christoffer Nyman gjorde varsitt mål och gav Norrköping ledningen med 2–0.

– Jag tycker att det var två billiga mål som de fick. Vi var införstådda med att de skulle ha mycket boll innan, samtidigt som vi hade pratat om att gå rakare på mål.

Sedan, i andra halvlek, kom ÖSK igång bättre. Nordin Gerzic serverade Martin Broberg som tryckte dit reduceringen i den 61:a minuten.

– Jo, det kändes mycket bättre i andra halvlek. Vi var mer desperata och kämpade hårt. Men sedan fick Norrköping sitt 3–1-mål (genom Emir Kujovic i 63:e minuten, reds anm) väldigt psykologiskt viktigt.

ÖSK skapade ett antal kvalificerade lägen för en ny reducering. Men om inte Norrköpings målvakt David Mitov Nilsson stod i vägen, så hindrade dåliga avslut hemmalaget från att närma sig.

– Det är små marginaler. Något som kanske kan tyckas låta larvigt, men så är det lite grann. Vi fick en del lägen. Det gäller att ha flyt.

Du byttes ut i den 90:e minuten, ersattes av Daniel Nordmark och såg ut att ha ont. Hur mår du? – Det är ingen fara med mig. Jag gick av på grund av en trött muskel som gjorde lite ont. Samma problem som jag har haft innan.

Skadan gör inte så att du riskerar att missa matchen mot Sundsvall på lördag?– Verkligen inte.

ÖSK är alltjämt näst sist i tabellen, på nedflyttningsplats, med sina 13 poäng efter 19 omgångar.– Vi måste fortsätta att kämpa. Förr eller senare kommer det att vända för oss. Det är jag övertygad om, säger Robert Åhman Persson.

Läs mycket mer om matchen i måndagens NA, papperstidningen, eller köp den som e-tidning här intill.