Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK-kaptenen sågar Dif-taktiken

Degerfors ställde en försvarsmur mot ÖSK. Ett drag som förvånade ÖSK-kaptenen Magnus Wikström.

- Kändes som att de inte trodde på det själva. Vi är ju ett lag som vill ha mycket boll, som trivs med det. Nu lämnade de ifrån sig initiativ och utrymme helt gratis, säger den rutinerade mittbacken.

I första halvlek, eller så länge matchen var mållös, så kom gästerna knappt till anfall alls.

- En fembackslinje hade vi så klart inte väntat oss att mötas av. Men jag tycker inte att det var ett problem för oss. Mer för Degerfors, det var ju en ny taktik för dem också och inte ett sätt de är vana att spela på. Vi fick äga boll som vi ville, och förr eller senare så dyker det upp chanser. För vår del handlade det mest om att visa tålamod och fortsätta göra det vi är bra på, säger Wikström.

Nu kom det förlösande målet bara ett par minuter efter paus. Ahmed Yasin dundrade in en knorrade volley via stolpen.

- Klart att det kunde ha blivit lite frustrerande om det dragit ut på tiden mera, men samtidigt började de ju inte ens försöka spela innan vi gjorde första målet. Känns som att vi hade 80-20 i bollinnehav, och det var ju först i slutet de hade någon målchans överhuvudtaget.

Kaptenen var förstås nöjd med tre nya poäng på Behrn arena.

- Absolut. Vi är starka här hemma och det är jätteviktigt att ha den känslan med sig.

Mittbackskollegan Ilir Berisha kryddade en lugn kväll defensivt med ett vackert mål på hörna. En intränad variant som nötts på träning och nu satt klockrent i 80:e minuten.

Riktigt snyggt.

- Ja, vad ska jag säga. Jag såg det ju inte själv. Men det var en perfekt hörna från Wowoah och jag fick gå upp alldeles ensam när de andra såg till att göra väg för mig. Shpetim (Hasani) "screenade" så att jag fick utrymme, säger Berisha.

Att han skulle göra mål var ingen överraskning. I alla fall inte för assisterande tränaren Axel Kjäll.

- Axel sa före matchen att han kände på sig att jag skulle göra mål i kväll. Kul att han hade rätt, säger Berisha skrattande.

Liksom Wikström såg han tålamod som nyckeln till vinst den här gången.

- Det är inte helt lätt att möta lag som bara vill försvara sitt mål. Det kräver mycket tålamod och att man är noggrann med att spela det spel vi ska och inte släppa fokus. Då är det lätt att åka på någon kontring.

Full pott på Behrn gör ÖSK till ett topplag så här långt. Närmast väntar nu en riktig toppmatch i Södertälje mot Assyriska.