Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK krossade Blåvitt i första ronden av dubbelmötet

Nahir Besara är i storform målmässigt. Tre mål blev det i första halvlek, när ÖSK lekte med IFK Göteborg och till sist segrade med 4-2.

Annons

På andra planhalvan i dubbelmötet 2017 för Örebro SK står IFK Göteborg. Rond ett gick av stapeln under söndagen på Behrn arena. Det slutade med kross i första halvlek, och vinst med 4-2.

De första 22 minuterna blev ÖSK:s mest effektiva hittills i år.

1-0 kom redan i den tionde minuten, efter att Michael Almebäck lyft bollen till Johan Mårtensson som nickskarvade till Nahir Besara som kom loss och petade in bollen till höger om Pontus Dahlberg i blåvittmålet.

Göteborg fick en fin chans till kvittering, då de tilldömdes frispark precis utanför straffområdet. Den slogs dock i muren, och på andravågen fick istället ÖSK frispark.

Minuten senare hade ÖSK utökat sin ledning, genom lagkaptenen Nordin Gerzic. Det var Nahir Besara som petade bollen till Victor Sköld som fanns på straffområdeslinjen, där bröt gästande lagets Henrik Björdahl och bollen gick ut till Gerzic som klippte till.

2-0 var därmed ett faktum i den 17:e minuten.

Målkalaset fortsatte bara fem minuter senare. Besara blev tvåmålsskytt när han mer eller mindre fick öppet mål. Detta efter att Martin Lorentzson petat fram bollen till Maic Sema, Sköld funnits framför mål men gått omkull, och Dahlberg tippat ut bollen precis där Besara dök upp. 3-0 på tavlan således, i den 22:a minuten.

ÖSK spelade mer eller mindre ut Göteborg stunden efter detta, gästernas bästa möjlighet var ett skott från strax utanför straffområdet av Sören Rieks som styrdes ut till hörna.

Sen small det till igen, när Besara fullbordade sin hattrick redan i den 36:e minuten efter framspelning av Maic Sema.

Lagen gick till paus med hemmaledning med 4-0, en buande bortaklack och skanderande avgångskrav på tränaren Jörgen Lennartsson.

I inledningen av andra halvlek möttes publiken på Behrn arena av lugnet efter stormen. Under de första minuterna rullade ÖSK boll, och sedan rullade Göteborg boll. Sen lite halvkamp på mittfältet om bollen, och sen rullade Göteborg igen.

Besara fick en hyfsad chans drygt fem minuter in, men Dahlberg i blåvittmålet rusade ut och var först.

Istället reducerade Göteborg i den 60:e minuten. Tobias Hysén slog en frispark som Jansson petade ut till hörna – som efter att ha slagits nickades fram till David Boo Wiklander som styrde in den i mål.

Sen skulle det snabbt bli 4-2. I den 66:e minuten placerade Emil Salomonsson in bollen på straff, efter att Jansson vräkt omkull Hysén.

En farlig chans till ytterligare reducering fick gästerna drygt åtta minuter senare. Sören Rieks nickade över Jansson på inspel från Eriksson. ÖSK-målisen hann dock tillbaka och fick grepp om bollen.

Resultatet stod sig sedan matchen ut. För andra gången i rad på Behrn arena gjordes totalt sex stycken mål, varav fyra av hemmalaget ÖSK – som därmed vann med 4-2 och plockade tre viktiga poäng i den allsvenska tabellen.

ÖSK startade med följande lag:

Oscar Jansson

Martin Lorentzson – Brendan Hines Ike – Michael Almebäck – Sebastian Ring

Maic Sema – Johan Mårtensson – Nordin Gerzic – Logi Valgardsson

Nahir Besara – Victor Sköld

Avbytare: Damien Plessis, Patrik Haginge, Filip Rogic, Divine Naah, Anton Fagerström (mv), Arvid Brorsson, Kennedy Igboananike.

Byten: '68 Gerzic – Rogic, '70 Sköld – Igboananike, '77 Valgardsson – Naah

Varningar: '58 Sema, '87 Besara, '88 Naah

► LÄS MER: Nahir Besara efter sitt hattrick: "Mitt livs halvlek"

► LÄS MER: Han får högsta ÖSK-betyget: "Magisk"

► LÄS MER: Axén stolt över laget – men nervös i ÖSK:s andra halvlek: "Långt ifrån skönt att stå där"

► LÄS MER: Målkalas när ÖSK besegrade IFK Göteborg – se höjdpunkterna här

► LÄS MER: Mardröm för Erlingmark: "En hemsk match"