Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK laddar – på Svennis hotell

Nu är det klart: ÖSK:s beger sig till Portugal inför allsvenska comebacken – för träningsläger på Svennis träningsanläggning. Där blir det två träningsmatcher mot lag i högsta portugisiska ligan.

Det blir till Cascade resort i Lagos på portugisiska Algarvekusten som ÖSK beger sig för träningsläger inför allsvenskan 2014.

Det står klart sedan det andra alternativet, Mallorca, valts bort.

– Jag har varit i krokarna men inte på exakt den här anläggningen tidigare. Nu hade vi valt samma datum som landslagsturneringen Algarve cup, vilket gjorde att den anläggningen jag först tänkt mig var upptagen. Men den här ersättningsanläggningen är till och med finare. Det finns två fullstora fotbollsplaner, gym, spa och pooler. Vi kommer ha alla möjligheter att få ut max ur lägret, säger ÖSK-tränaren Peo Ljung.

Cascade resort, som visar upp sig i en reklamfilm här, har fått draghjälp av Sven-Göran Eriksson, som fungerat som anläggningens ansikte utåt och fått titeln "director of football", och hans son Johan Eriksson är fotbollsansvarig på anläggningen.

Degerfors IF var på läger på samma hotell 2012. Zenit St Petersburg, Bayer Leverkusen, Middlesbrough och Elfsborg har också varit där de senaste åren.

ÖSK flyger ned på måndagen den 3 mars och hem igen på torsdagen den 13 mars, och kommer att spela träningsmatcher mot portugisiska högstaligesklubbar på onsdagarna. Mot Lissabonlaget Belenenses den 5 mars och mot Vitória de Setúbal den 12 mars.

– Lagen spelar normala ligaomgångar under helgerna och då passar det bra för dem att möta oss på onsdagarna, säger Ljung.

ÖSK har därmed tio träningsmatcher inplanderade inför den allsvenska säsongen.