Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK-läkaren: "Alla skadade gör framsteg"

Fyra långtidsskadade, två avstängda, tre frågetecken. Här är alla ÖSK-spelare som kan missa kvällens match mot Kalmar.

ÖSK:s långtidsskadade trio Patrik Anttonen, Andreas Haddad och Ilir Berisha spelar knappast före EM-uppehållet. Det gör kanske heller inte Daniel Bamberg.

Ingen av dem spelar i varje fall kvällens match mot Kalmar.

- Det är svårt att säga någon exakt tidsangivelse när de kan vara tillbaka, men de gör framsteg alla fyra. Det man kan säga som är gemensamt är att det handlar om belastningsrelaterade skador, säger ÖSK:s klubbläkare Ulf Nordström.

Det klagas mycket på nya konstgräsmattan nu, kan det ha med den att göra?- Det går inte att peka på en specifik orsak till att en spelare får en belastningsskada och det är svårt att veta vad som spelat in. Men förmodligen är det en av många bidragande orsaker. Det finns dock inga belägg för vilka sorters konstgräs eller naturgräs som orsakar flest skador. Naturgräsplanerna skiljer sig också åt med olika hårdhet och jämnhet och längd på gräset och vattning...

Vore drömmen att underlaget alltid var exakt likadant?- Det kanske man kan säga. Generellt sett så är belastningsskadorna i varje fall betydligt vanligare under uppbyggnadsperioderna, då man byter underlag ofta. Det, i kombination med hård belastning, ger ökad risk för skador. Då handlar det främst om fötter, hälsenor, knäskålsenor och ljumskar som tar stryk.

Förutom de fyra långtidsskadade spelarna spelar inte heller Mohammed Saeid eller Josef Ibrahim i kväll. De båda är avstängda. Saeid efter sin utvisning mot Djurgården senast, Ibrahim efter sin långfingergest i matchen mot Elfsborg.

Armed Alimi tränade lätt i går och testas i dag. Marcus Astvald är ännu närmare en comeback, sitter förmodligen på bänken i kväll.

Christoffer Wiktorsson är osäker på spel efter att ha sprungit på en vattenflaska på träning. Han trampade snett och stukade foten.