Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK lånar mittfältare från Manchester City

ÖSK lånar en mittfältare från Premier League-storklubben Matchester City – under hela vårsäsongen till att börja med.

För prenumeranter och Plus-kunder: Se och hör ÖSK:s lån från Manchester City: NA sände direkt från mittfältarens första träning med ÖSK – med analyser och intervjuer.

ÖSK är överens med Manchester City om ett lån av den 20-årige ghananske mittfältaren Divine Naah. Lånet gäller till att börja med under vårsäsongen och Naah finns på plats redan under torsdagens träning på Behrn arena.

Divine Naah är född i Ghana 1996 och fostrad i Right to Dream Academy. Sommaren 2014, endast 18 år gammal, skrev han på Manchester City och har sedan dess varit utlånad. Efter en kort sejour i Strømsgodset i norska tippeligaen, där han spelade totalt fyra minuter, lånades han i januari 2015 ut till nederländska NAC Breda där han startade i totalt 32 matcher under en och en halv säsong.

Breda åkte ur högsta ligan våren 2015. Det hjälpte inte att Naah gjorde mål i kvalet mot VVV-Venlo. Han startade sedan sju av de åtta första matcherna i andraligan säsongen 2015/16, blev sedan bänkad en period, innan han återtog sin ordinarie plats. Totalt startade Naah 20 matcher och gjorde fem inhopp den säsongen. Han svarade då för två mål och fyra assist. Dessutom blev det ett mål i cupen.

I somras lånades Naah ut till FC Nordsjælland i danska ligan där han startade fyra matcher och gjorde ett mål. Det blev även ett sju minuter långt inhopp mot Esbjerg i november, hans senaste match.

– När den här möjligheten dök upp tvekade vi inte, säger Magnus Sköldmark sportchef i ÖSK i ett pressmeddelande.

– Naah är en mycket spännande mittfältare som kommer spetsa konkurrensen på vårt redan starka mittfält. Han är användbar på flera av de offensiva positionerna och ger oss fler alternativ i hur vi kan spela laget. Det är dessutom även roligt att Manchester City ser att vi har en bra utvecklingsmiljö, fortsätter Sköldmark.

Divine Naah genomgick en medicinsk undersökning under torsdagsmorgonen. ÖSK jobbar för att få honom spelklar med förhoppningen att han ska finnas tillgänglig till cupmatchen hemma mot BK Häcken söndagen den 5 mars.

– Jättekul att allt har fallit på plats. Vi har tittat en hel del på Naahs matcher sedan vi fick indikationer på att ett lån var möjligt och vi tror han kommer att passa bra in i vårt sätt att spela. Det finns egenskaper i honom som vi tror kommer blomma ut och få rejäl färg i ÖSK-tröjan, säger ÖSK-tränaren Alexander Axén i pressmeddelandet.

ÖSK tittar fortsatt efter förstärkningar och Magnus Sköldmark bekräftar att man har många parallella spår igång.

– Förhoppningsvis kan vi presentera ytterligare pusselbitar de närmaste veckorna, säger Magnus Sköldmark.

Ett aktuellt namn är mittbacken Alexander Michel.

Tipsa na.se dygnet runt på sms 72 019 - vinn 3000 kronor