Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK letar Alvbåges ersättare

Målvaktsstjärnan John Alvbåge och ÖSK har inte kommit överens om ett nytt kontrakt.
Därför har klubben nu beslutat sig för att söka hans ersättare.

 – Vi jobbar aktivt för att hitta andra alternativ, säger sportchef Lennart Sjögren till NA.

Publikfavoriten och landslagsmeriterade John Alvbåge, 29, har varit i ÖSK i två omgångar. Första perioden var 2003–2004. Efter flytt till IFK Göteborg och vidare till danska Viborg återkom han till Örebro sommaren 2008. Han skrev då ett långtidskontrakt på 3,5 år och har under denna sejour haft en stor del i ÖSK:s sportsliga uppryckning i allsvenskan.

Kontrakt löper utMen hans kontrakt löper ut efter denna säsong. Och efter en längre tids samtal om en förlängning utan konkreta resultat har klubbledningen bestämt sig för att leta en ny förstemålvakt.

–Just nu händer inte mycket. John har sagt att han vill avvakta och se vad som dyker upp internationellt efter säsongen innan han fattar ett beslut, säger sportchef Lennart Sjögren.

–Men vi kan inte vänta till dess. Vi måste jobba proaktivt och jobbar därför parallellt för att hitta andra lösningar. Dem ser vi över just nu.

Betyder det att ni är beredda att skriva kontrakt med en ny målvakt redan när transferfönstret öppnar nu i augusti?–Ja, hittar vi den målvakt vi vill ha måste vi skriva ett avtal direkt. Då väntar vi inte.

ÖSK-målvakten har inte riktigt samma bild av situationen som klubbledningen.

Positiva vibbar–Vi för diskussioner och jag har positiva vibbar för klubben och stan. Men visst, vi är inte överens än, säger John Alvbåge.

Vill du förlänga ditt kontrakt?–Jag är gärna kvar och fortsätter vara en del av den positiva utvecklingen i klubben. Men jag vill avvakta hösten och ha alla dörrar öppna eftersom det fortfarande är en ambition att komma iväg. Men både det sociala och ekonomiska ska ju samverka.

Vad tycker du om att ÖSK aktivt börjat leta efter en annan målvakt?– Det är inget jag hört men är heller inget konstigt. Sån är fotbollen. Klubben letar ju efter backar och forwards också. Och alla tre nuvarande målvakter har utgående kontrakt.

–Totalt är det väl tio spelare i truppen plus tränarna som det ska omförhandlas med. Det är mycket för ledningen att jobba med nu.

John Alvbåge påpekar flera gånger att han trivs bra i Örebro, inte minst socialt med sin familj. Att han avvaktar hänger också ihop med en annan fråga:

–Jag är förstås intresserad av att se hur klubben löser tränarfrågan, det är en fundamental grej. Vi är alla väldigt nöjda med Sixten, säger han.

Har du fått något erbjudande från en annan klubb?–Nej, jag har inte hört något .Om ÖSK presenterar ett bra bud ser jag inget skäl till att inte skriva på. Men i dagsläget utesluter jag ingenting och kommer därför att avvakta hösten.

Enligt uppgift till NA så letar ÖSK namn både i Sverige och utomlands. Men med på den listan finns i nuläget inte örebroaren och målvaktstalangen Oscar Jansson, 21, som varit proffs i Tottenham de senaste åren.