Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK-match kan flyttas

Örebro SK:s nästa bortamatch i allsvenskan är mot AIK den 5 april. Men det mötet kan tvingas till en flytt - från Råsunda till Stockholms Stadion.

De allsvenska gräsplanerna har varit under all kritik i säsongsinledningen och nu anser Svenska fotbollsförbundet att AIK:s hemmamatta Råsunda helt enkelt är för dålig. Man har därför underkänt planen och kräver en besiktning för att de regerande svenska mästarna ska få spela fler matcher där.

- Nu blir det en besiktning och så får man se vad den ger, säger Gert Nilsson, ansvarig för arenabesiktning, till Fotbollskanalen.se.

Om inte planen blivit bättre till den 5 april, då Örebro SK bortaspelar mot AIK, kommer matchen att flyttas till Solna-klubbens reservarena som är Stockholms Stadion. Det kan också bli tal om att spela matchen på Assyriskas hemmaplan Södertälje Arena.

- Vi har planvärme igång och får förhoppningsvis lite hjälp ovanifrån också. Det skulle förvåna mig oerhört om det inte blir spel på Råsunda, säger Stefan Cårebo, Stadionansvarig på Råsunda.