Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK-matchen flyttas inte

Zlatan Ibrahimovic kommer allt närmare Paris SG.
Det betyder att ÖSK:s allsvenska match mot AIK kommer att spelas som planerat den 12 augusti.
Men ÖSK var inte särskilt sugna på att behöva flytta matchen.

Planen var att Milan skulle möta AIK i en träningsmatch den 12 augusti. Samma dag som AIK ska möta ÖSK på Råsunda. Det skulle innebära att ÖSK var tvunga att förhålla sig till om de skulle gå med på att byta speldatum.

Slipper problemetNu slipper ÖSK det problemet. Matchen mellan AIK och Milan ställs nämligen in. En stor del av anledningen börjar på Z. Zlatan Ibrahimovic är i praktiken förlorad för Milan och då förlorar träningsmatchen också sitt värde. 

- Om vi inte kan garantera Zlatans närvaro så är risken att många blir besvikna, och den risken i kombination med att vi inte vet vilka övriga spelare som kommer gjorde att vi inte visste hur förutsättningarna såg ut. Eftersom det är vår vardag att arrangera fullsatta och uppskattade evenemang vill vi vara säkra innan vi trycker på startknappen, säger Mimi Nordling-Petterson på matcharrangören Tailor Events till fotbollskanalen.se.

Därmed kommer ÖSK att möta AIK den 12 augusti på Råsunda, precis som planerat. 

Men det visar sig att ÖSK inte såg med särskilt blida ögon till att behöva flytta matchen.

- Vi hade vår åsikt klar. Vi har rätt att säga vad vi tycker och vi ville inte rucka på vår sportsliga planering. Ville inte äventyra vår sportsliga vändning och vår möjlighet att säkra kontraktet, säger ÖSK:s vd Jan Karlsson och fortsätter:

- Problematiken är att svenska cupen också är en variabel i det hela. Och vi vill inte ha några osäkerhetsfaktorer hängande över oss. Vi vill kunna prestera både i allsvenskan och i svenska cupen.