Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK nobbade Rangers

ÖSK har avvisat ett bud på sin mittfältsstjärna Alejandro Bedoya från skotska toppklubben Glasgow Rangers.
– Det var för lågt, säger ÖSK:s Magnus Sköldmark till NA.

Intresset för ÖSK:s amerikanske landslagsman är stort när värvningsfönstret i Europa nu öppnar den 1 augusti. Bedoya, som har ett utgående kontrakt, har gjort en starkt vårsäsong i allsvenskan och stärkte sin profil ytterligare genom en bra insats för USA under sommarens mästerskap Gold cup.

Var för lågtEn klubb har därför redan lämnat ett konkret bud. Det är skotska toppklubben Glasgow Rangers som nu vill värva mittfältaren.

– Bedoya är en mittfältare vi är intresserade av men vårt bud har blivit tillbakavisat, säger managern Ally McCoist till skotska medier.

Och detta bekräftas av Magnus Sköldmark, ÖSK:s ansvarige för spelarförsäljningar:

– Ja, det stämmer. De har lagt ett bud som var för lågt. Det är en värdering vår klubb gjort, säger han till NA.

StorklubbRangers är, tillsammans med Celtic, en storklubb som ständigt dominerar den skotska ligan. Man spelar dessutom regelbundet cupspel ute i Europa. På tisdag ska man också inleda dubbelmötet mot Malmö FF i den näst sista kvalomgången till årets Champions league.

– Det är förstås jättekul att klubben visar sitt intresse för vår spelare. Vi vill förstås också att Bedoya får möjligheten att spela i en så bra klubb som möjligt. Men just nu har vi olika syn på vad han är värd, säger Magnus Sköldmark.

Varför sa ni nej?– Därför att vi har en del parametrar att ta ställning till. Dels tycker vi att hans framfart i allsvenskan och inte minst amerikanska landslaget höjt hans värde under sommaren. Sedan måste vi också väga in hur vår egen situation i allsvenskan ser ut. Bedoya är en av våra viktigaste spelare och då måste vi få betalt därefter om han ska lämna. Så fungerar branschen.

Vad händer nu?– För tillfället står det still i kontakten med Rangers. Vi får väl se vad som händer framöver, om de återkommer. Men vi har en tät dialog med Bedoya och vill självklart det ska bli så bra som möjligt för honom också.

Finns det andra aktuella klubbar också?– Det har ju ryktats om en del andra namn. Men Rangers är den enda klubb som lämnat ett konkret bud.

Fantastisk attitydRangers visade redan i våras sitt intresse för två ÖSK-spelare. I samband med bortamatchen mot AIK i maj fanns en scout på plats för att studera både Alejandro Bedoya och mittbacken Michael Almebäck.

– Vi vet att både gjorde bra intryck men man valde att inte gå vidare med Almebäck eftersom klubben var lite tveksam till hur hans huvudspel skulle fungera i den fysiska skotska ligan, berättar Magnus Sköldmark som själv varit proffs i den skotska ligan under sin egen spelarkarriär.

– Jag är övertygad om att Rangers skulle passa Bedoya jättebra. Det är ett lagom stort steg. Bedoya har en fantastisk karaktär och attityd som skulle lämpa sig väldigt bra i den klubben.

Bedoya

Namn: Alejandro Bedoya.

Ålder: 24 år.

Klubb: ÖSK.

Längd/vikt: 178 cm/73 kg.

Position: Mittfältare.

Till ÖSK: 2009.

Allsvenska matcher/mål: 65/8.

Landskamper för USA: 13.