Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK nobbar testspelare

De engelska provspelarna Paul Downing och Sam Mantom från West Bromwich får inget kontrakt av ÖSK.
Men amerikanen Greg Garza är inte helt avskriven än.

Zlatan kommer att provspela med ÖSK under veckan. Krizanovic alltså, 20-åring som har tillhört den holländska toppklubben AZ Alkmaar.

– En spelare som kan konkurrera om en plats, säger ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren.

Zlatan Krizanovic är svensk medborgare och uppvuxen i småländska Myresjö. Sedan 2009 har han tillhört AZ Alkmaar, men lånades under förra året ut till SC Telstar i den holländska andraligan.

– Han blev erbjuden att spela vidare där, men vill hem till allsvenskan, säger Sjögren.

Nobbad av två lagTidigare under sommaren har Krizanovic provtränat med bland annat Helsingborg och Trelleborg, men fått nobben.

– Jag har inte sett honom spela, men utifrån de kontakter vi har så lät han tillräckligt intressant med fina kvalitéer.

Sjögren beskriver honom som en typisk central anfallare i ett 4–3–3-system.

– Han är van vid det spelsystemet från Holland där många klubbar spelar så. Zlatan är stark i kroppen med bra balans och en duktig avslutare. Sedan har han bra teknik för sin längd.

Långsiktig lösning

Zlatan Krizanovic ses inte bara som ett kortsiktigt alternativ under hösten, utan även i ett längre perspektiv.

– Vi vill få in en spelare som kan konkurrera om en plats och det kan han. Men vi ser det inte bara på kort tid utan han är en spelare som är utvecklingsbar, säger Sjögren.

När det gäller tidigare provspelare i ÖSK, britterna Paul Downing och Sam Mantom från West Bromwich, samt amerikanske vänsterbacken Greg Garza, har ÖSK beslutat sig för att inte gå vidare med dem just nu.

– West Bromwich ville att de skulle få speltid, men vi kände att vi inte kunde hitta en plats för dem. Det hade känts fel att ta hit dem då.

Garza inte helt avskrivenGarza är han dock inte helt avskriven för framtiden.

– Han gjorde ett bra intryck och var väldigt seriös, men vi vill ha spelare som sticker ut, och det gjorde han inte. Men vi ska sätta oss ner och diskutera först.