Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK och Maccabi är överens - Porokara till Israel

(RÄTTAD VERSION 20:30) Roni Porokara flyttar till Maccabi Haifa och ÖSK får sju miljoner kronor i övergångssumma. Den finländske vänsteryttern reser till Israel redan på tisdagen för att genomgå en läkarundersökning och skriva på kontraktet.

ÖSK har efter långa förhandlingar kommit överens med Maccabi Haifa om en övergångssumma för Roni Porokara.

Enligt israeliska tidningsuppgifter betalar Maccabi sju miljoner kronor för Porokara som har ett år kvar på kontraktet med ÖSK.

ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren vill inte kommentera några exakta uppgifter.

– Villkoren är klara om det blir en övergång. Om vi inte var nöjda skulle vi inte släppa ner honom. Israelerna har fått okej av oss att plocka ner Roni för att träffa honom och bilda sig en uppfattning, säger Sjögren till NA-sporten.

Maccabi Haifas officiella hemsida uppger samtidigt att det enda som återstår innan affären är klar är en läkarundersökning. Miljonaffären kan alltså bli klar inom kort och allt talar nu för att Roni Porokara har gjort sin sista ÖSK-match.

Roni Porokara har judisk härkomst och kan därför spela i den israeliska ligan utan att belasta klubbens kvot av utländska spelare.

Läs mer i tisdagens NA.

Roni Porokara

Ålder: 26 år.

Längd: 183 cm.

Vikt: 85 kg.

Allsvenska matcher: 58.

Allsvenska mål: 7.

Till ÖSK: Inför säsongen 2008.

Kom från: FC Honka, Finland.

Moderklubb: FC Hämenenlinna.