Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK överklagar poliskostnader

(Uppdaterad) ÖSK överklagar polisens beslut att ta ut kostnadsersättning för sin bevakning i samband med hemmamatcher, totalt 17 matcher.

- Det är samma case som tidigare, säger ÖSK:s vd Jan Karlsson.

ÖSK överklagade redan i våras, men ärendet har ännu inte avgjorts.

Polisen informerar ÖSK om kostnaderna löpande under säsongen, därför utökas klubbens överklagan med nya matcher allt eftersom.

- Hade vi fått kostnaden för alla 17 matcherna direkt hade vi överklagat samtliga direkt, men nu måste vi göra så här i stället, säger Marino Ramberg, evenemangsansvarig på ÖSK.

Hur mycket pengar det rör sig om är oklart, polisen har begärt ersättning för mellan 10 och 30 procent av den totala bevakningskostnaden.

- Det varierar mellan några tusenlappar upp till 10 000 – 15 000 per match, säger Marino Ramberg, evenemangsansvarig på ÖSK.

Han bedömer att den totala kostnaden hamnar mellan 150 000 och 200 000 kronor. ÖSK överklagar dock i första hand för att regelverket är otydligt, ingen verkar veta vad som egentligen väljer.

- Det är principen det handlar om, fortsätter Ramberg.

- Det är sakfrågan och inte kostnaden som är viktig för oss. Vi överklagar inte bara för vår egen skull utan för svensk elitfotbolls skull, säger Jan Karlsson.