Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK överklagar poliskostnader

(Uppdaterad) ÖSK överklagar polisens beslut att ta ut kostnadsersättning för sin bevakning i samband med hemmamatcher, totalt 17 matcher.

Annons
ÖSK överklagar poliskostnader.

- Det är samma case som tidigare, säger ÖSK:s vd Jan Karlsson.

ÖSK överklagade redan i våras, men ärendet har ännu inte avgjorts.

Polisen informerar ÖSK om kostnaderna löpande under säsongen, därför utökas klubbens överklagan med nya matcher allt eftersom.

- Hade vi fått kostnaden för alla 17 matcherna direkt hade vi överklagat samtliga direkt, men nu måste vi göra så här i stället, säger Marino Ramberg, evenemangsansvarig på ÖSK.

Hur mycket pengar det rör sig om är oklart, polisen har begärt ersättning för mellan 10 och 30 procent av den totala bevakningskostnaden.

- Det varierar mellan några tusenlappar upp till 10 000 – 15 000 per match, säger Marino Ramberg, evenemangsansvarig på ÖSK.

Han bedömer att den totala kostnaden hamnar mellan 150 000 och 200 000 kronor. ÖSK överklagar dock i första hand för att regelverket är otydligt, ingen verkar veta vad som egentligen väljer.

- Det är principen det handlar om, fortsätter Ramberg.

- Det är sakfrågan och inte kostnaden som är viktig för oss. Vi överklagar inte bara för vår egen skull utan för svensk elitfotbolls skull, säger Jan Karlsson.

Annons