Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK överklagar polisnota - igen

ÖSK fick avslag på sin överklagan angående polisnotan i samband med hemmamatcherna 2011.
Men sista ordet är inte sagt.
– Vi kommer att driva frågan vidare, säger vd Jan Karlsson.

I en debattartikel i dagens DN skriver regeringens samordnare mot huliganism Björn Eriksson bland annat att klubbarna ska slippa betala sina egna polisnotor. Samtidigt avslog förvaltningsrätten i Karlstad ÖSK:s överklagan gällande notan för polisinsatserna i samband med lagets matcher förra säsongen.

– Det är lite lustigt att det här kommer samtidigt. Jag kan tycka att förvaltningsrätten borde ha avvaktat regeringens utredning innan de fattade sitt beslut i ärendet, säger Jan Karlsson.

Är du förvånad över beslutet?

– Ja det måste jag säga. Jag trodde som sagt att man skulle invänta regeringens utredning.

Totalt rör det sig om mellan 200 000 och 250 000 kronor för ÖSK:s del för säsongen 2011. Inga jättesummor sett till den totala omsättningen men ÖSK kommer ändå att överklaga i nästa instans.

– Vi kommer att se över möjligheten att driva den vidare. Det gör vi inte bara för vår egen skull, utan för svensk elitfotboll och svensk elitidrott överhuvudtaget. Det är många som kommer att påverkas av det här, säger Karlsson.

Överklagat vårsäsongenÖSK har också skickat in en överklagan till förvaltningsrätten angående vårens hemmamatcher på Behrn arena. Polisnotan för premiären mot Åtvidaberg slutade exempelvis på 31 280 kronor.

ÖSK hänvisar till sitt tidigare överklagande från 2011 i motiveringen. I första hand vill man att domstolen fattar beslut i principfrågan, i andra hand att avgiften helt ska tas bort.