Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK överklagar polisnotan

Örebro SK överklagar polisens beslut om kostnadsersättning i samband med hemmamatchen mot FK Sarajevo i mitten av juli.

Polisens faktiska kostnad var drygt 30 000 kronor men sattes ner till 9300 kronor. Marino Rahmberg, evenemangsansvarig i ÖSK, tycker att det handlar om att de nya direktiven från rikspolisstyrelsen måste tolkas lika för alla allsvenska klubbar.

- Vi vill ha klara regler som är rättvisa för alla. Stockholmspolisen gör bedömningen att inte ta betalt för Djurgården och AIK:s matcher, medan Örebropolisen tolkar direktiven som att de ska ta betalt. Vi överklagar för att testa och se om bedömningarna kan göras annorlunda i framtiden.

Reglerna bör testas

Även polisen tycker att reglerna bör testas, enligt Marino Rahmberg.

- Vi har en jättebra dialog med polisen som tycker att det är bra att de nuvarande reglerna testas. Det är inga gigantiska summor för bevakningar för övriga allsvenska matcher, mellan 3 000-11 000 kronor per match, men huvudfrågan är hur olika polislän tolkar direktiven olika.

Ärendet ska nu prövas av förvaltningsrätten.