Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK pratade ut om krisen

Fem raka förluster i allsvenskan – och även historien emot sig för att kunna hänga kvar i höst.
Då pratade ÖSK:s spelare och ledare ut i ett möte på måndagen.

– Vi hade ett långt snack och bestämde att nu fan ger alla järnet, säger ÖSK-tränaren Sixten Boström inför AIK-matchen på onsdagen.

Historien emot sigEfter femte raka förlusten och floppinsatsen borta mot IFK Norrköping på söndagen samlade Sixten Boström laget.

ÖSK har haft det mesta emot sig och ska nu även kämpa mot det faktum att nästan inget lag som varit segerlöst efter nio omgångar tidigare lyckats hänga kvar i allsvenskan.

Kalla det krismöte, ventilationstillfälle eller vad som helst. Men känslan i gruppen efteråt var Sixten Boström nöjd med.

– Vi hade ett långt snack och bestämde att nu ger fan alla gärnet i de här tre sista matcherna före EM-uppehållet. Det finns bara en agenda och den är att vi tillsammas ska vara vara bättre och ta oss ur den här situationen. Oavsett om man spelar, sitter på bänken eller på läktaren.

Vilken respons fick du av spelarna?– Den kändes mycket bra. Spelarna fick säga hur de kände och ta upp frågor som de bar på. Det finns bara en riktning och det är lika bra att vi börjar den riktningen här hemma mot AIK. Nu är det bara att köra, säger Sixten Boström inför onsdagens möte med AIK på Behrn arena.

Emil Berger har haft det riktigt tungt efter körtelfebern och vilade under stora delar av träningen. Hur är hans status egentligen? – Han kom direkt från sjukdom rakt in och har spelat ett antal matcher. I princip från början till slut. Med tanke på situationen är det klart att det varit en väldigt tufft tid både fysiskt och mentalt för honom. Därför brukar vi i sådana här lägen låta Emil vila och samla kraft till efterföljande match.

Valdet Rama klev av mer yrsel mot Norrköping. Hur mår han?– Yrseln är det inga problem med. Men Valdet har känningar i höftpartiet, som han haft en tid. Han var tveksam inför Norrköping men sedan kände han sig lite bättre så han var med i truppen i alla fall. Vi får avvakta till före matchen mot AIK och se hur höften mår.

Skadebiten ser mycket bättre ut. Nu tränar alla fotboll av de som varit långtidsskadade?– Ja, Daniel Bamberg hade till och med fotbollsskor på sig i dag. Men sedan är det en bit kvar till att han, Andreas Haddad och Patrik Anttonen kan spela matcher.

Ligger mittbacken Illir Berisha närmast spel?– Ja.

Kan Berisha starta mot AIK?– I princip ja. Det känns jättebra att han är tillbaka. Vi har ändå spelat med honom hela försäsongen och fick ställa om och göra lite kompromisser när han inte kunde vara med, säger Sixten Boström.

ÖSK-skador

Klart är att Andreas Haddad, Patrik Anttonen och Daniel Bamberg missar matchen mot AIK.

Kushtrim Lushtaku är avstängd och inte tillgänglig förrän mot Syrianska på söndag.