Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK-profilen tränar med Forward

Förre ÖSK-spelaren Erik Nilsson har ännu inte erbjudits något nytt kontrakt av Degerfors IF. Nu tränar mittfältaren med Forward.

Erik Nilsson tränar med division 1-klubben BK Forward hela den här veckan.

– Eftersom det inte är hundra att det blir Degerfors kan det vara bra att kolla vad det finns för andra alternativ, och jag vet sedan tidigare att Forward är en bra klubb. Jag känner "Kilen" (Magnus Kihlberg) sedan tiden i ÖSK och vi kommer bra överens.

Nilssons kontrakt med Degerfors IF gick ut i höstas, och klubben har avvaktat med att erbjuda ett nytt avtal tills alla nyförvärv är klara, för att ha kontroll över budgetutrymmet.

Under december tränade Nilsson ändå med klubben, men nu har han alltså valt att titta på andra alternativ.

– Situationen i Degerfors har inte förändrats, och jag har inte gett upp hoppet om en fortsättning där. Samtidigt handlar det om att de först ska bestämma sig och vi sedan ska komma överens också, säger Nilsson.

Känns inte division 1 som en nivå för lågt för dig?– Alltså, det är svårt att själv sitta och säga vilken nivå man håller. Klart jag vill spela högre upp, men ... Vi får se vad som händer och vilka alternativ som finns.

Finns det intresse från andra klubbar?– Inget konkret, vi får se vad som händer.

Var tränar du nästa vecka?– Jag tränar med Forward den här veckan, först och främst. Sedan får vi se, om det blir Forward, Degerfors eller något annat lag.

Sturehovsprodukten Erik Nilsson gjorde tre år i ÖSK:s A-trupp men lämnade laget efter säsongen 2011, som han avslutade med en halvårslång utlåning till Ljungskile. Därefter gick han till Degerfors, där han 2012 gjorde 20 matcher från start men blev 2013 fjärdeval till de två defensiva mittfältspositionerna bakom Tobias Solberg, Eric Jernberg och Niklas Klingberg, och fick bara starta åtta matcher. Totalt, inklusive inhopp, har Nilsson gjort 47 matcher under sina två år i Dif.

Forward har sedan tidigare klart med nyförvärvet Alexandre Ekobo, Robert Walker Mattias Bulun, Markus Gustafsson, Kenny Mathisen och Erik Björndahl medan Kristoffer Näfver, Robin Ingvarsson, Stellan Carlsson, Johannes Gustavsson, Rasmus Östman, Jakob Rinne och Jens Arrby lämnat klubben.

Degerfors har hittills klart med 17 spelare i målvakten August Strömberg, backarna Marcus de Bruin, Alexander Hjärpe, Andreas Holmberg, Pontus Jakobsson, Patrik Anttonen och Daniel Sundgren, mittfältarna Marcus Astvald, Ferhad Ayaz, Jesper Karlsson, Lawal Ismail, Erik Jernberg, Niklas Klingberg och Tobias Solberg, samt anfallarna Alexander "Nutt" Andersson, Emil Hedsén och Peter Samuelsson.