Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK-provspelaren Isaac Vorsah sjuk – riskerar missa match: "Fått nåt skit i laget"

Förre VM-spelaren Isaac Vorsah, som befinner sig i Portugal för att provspela för ÖSK, har insjuknat.
Nu finns risken att mittbacken inte kan spela placeringsmatchen mot danska AGF Aarhus i Atlantic cup.

På förhand har det pratats om Isaac Vorsahs skadehistorisk – men just nu är det sjukdom som gäckar mittbacken som spelade VM för Ghana 2010.

Redan när NA träffade Vorsah på ÖSK:s hotell i Portugal i lördags kände han sig krasslig och först efter en viss övertalning ställde han upp på en rörlig intervju.

TV: NA träffade VM-spelaren som ska träna med ÖSK: "Knäskador är en del av spelet"

– Vorsah var tyvärr sjuk när han kom ner och var kvar på hotellet när vi tränade i söndags. Vi hoppades att han skulle vara bättre på morgonen, men han han var inte tillräckligt fit för att kunna träna på måndagen heller, säger ÖSK:s assisterande tränare Axel Kjäll.

Frågan är nu om ÖSK kommer att hinna testa Vorsah under lägret i Portugal över huvud taget. Tanken är att den supermeriterade ghananan, som haft stora skadeproblem på senare år, ska ersätta avstängde Michael Almebäck i mittförsvaret i matchen om femte pris som spelas mot danska Aarhus.

Men det är inte bara Vorsah som är sjuk i ÖSK-truppen. Även Nahir Besara har varit förkyld och febrig under vistelsen i Lagos och vilade från måndagens träning.

– Vi har fått nåt skit in i laget, konstaterar Axel Kjäll.

Målvakten Anton Fagerström insjuknade dessutom i magsjuka natten mot måndagen, och isolerades på hotellet.

Fortfarande är det inte spikat när matchen mot Aarhus ska spelas, det sker på ett möte klockan 22 på måndagskvällen. Spel tisdag eller onsdag är frågan. Aarhus skriver dock på sin hemsida att matchen ska spelas på onsdag klockan 13 i Albufeira.