Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK-provspelaren Isaac Vorsah tvingades avbryta träningen: "Kände sig inte bra och hostar mycket"

Det ser inte ut att bli något provspel för Isaac Vorsah under ÖSK-lägret i Portugal.
Den VM-meriterade mittbacken från Ghana tvingades avbryta tisdagens träning och det är högst tveksamt om det blir något spel mot danska AGF Aarhus på onsdagen.

28-årige Isaac Vorsah, som spelade VM-kvartsfinal 2010, anlände till ÖSK:s hotell i Lagos i Portugal i lördags men blev sjuk direkt.

Han kunde inte träna varken söndag eller måndag, men testade på tisdagen.

– Han var med på träningsplanen första delen, sedan avbröt han träningen. Han kände sig inte bra och hostar mycket, säger assisterande tränaren Axel Kjäll.

Tanken var att testa Vorsah ordentligt mot Aarhus i matchen om femte pris i Atlantic cup. Det passade extra bra i och med att ordinarie mittbacken Michael Almebäck är avstängd efter utvisningen mot Jablonec senast.

Men nu är det högst tveksamt om det blir något spel alls för ghananen som dessutom har en diger skadehistorik.

– Vi avvaktar och se, har inte låst fast oss i några tankar, säger Axel Kjäll.

Ett definitivt beslut tas efter frukosten på onsdagsmorgonen då startelvan spikas.

Vad händer om Vorsah inte kan provspela för er på plats i Portugal?

– En bra fråga. Det har jag inget bra svar på. Jag vet inte om det är ett alternativ att han kommer till Örebro. Det kan bara Magnus Sköldmark (sportchefen) svara på, säger Axel Kjäll.

Det är inte bara Vorsah som har problem just nu i ÖSK-truppen. Flera spelare stannade kvar på hotellet när laget tränade på tisdagsförmiddagen.

Målvakten Anton Fagerström är magsjuk, unge anfallaren Jonathan Lundberg har känning i baksidan av låret, Johan Mårtensson har en lättare känning i ljumsken, Maic Sema har problem med en höft, Ferhad Ayaz trampade snett på träningen i måndags och vilade av den anledningen medan Nahir Besara känner sig fortsatt hängig.

Återstår att se vilka av dessa som är tillräckligt krya för att kunna spela mot Aarhus. Positivt är att anfallarna Victor Sköld och Yannis

Mbomo återhämtat sig bra efter skador.

– Båda har sett bra ut på träning och kommer att få speltid, säger Axel Kjäll.

För Victor Sköld handlar det om årsdebut efter hjärnskakningen han ådrog sig före jul efter kollisionen med Oscar Jansson på träning.

Är det aktuellt att Sköld startar mot Aarhus?

– Det är inte omöjligt även om han säkert inte kommer att spela 90 minuter. Antingen bli det ett längre inhopp eller så spelar han från start, säger Kjäll.

Matchen spelas i Albuferia, med avspark 13.00 svensk tid, på en arena som inte ligger så långt i från flygplatsen i Faro. ÖSK lämnar Portugal direkt efter matchen men övernattar i Köpenhamn och flyger sedan direkt till Örebro på torsdagsförmiddagen.

Spelare och ledare är sedan lediga fredag–söndag och börjar sedan förberedelserna inför svenska cupen där ÖSK ställs mot Åtvidaberg i första gruppspelsmatchen den 18 februari.