Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK:s cupmatch flyttas efter miss av förbundet

ÖSK och Jönköpings Södra tvingas flytta cupmötet i juli.
Men ingen vet fortfarande till när – orsaken är en förbundsmiss.
– Vi kan omöjligt möta ÖSK på söndagen och sedan spela borta mot Landskrona dagen efter, säger J-Södras sportchef Hans Lindbom till NA.

Söndagen den 4:e juli var det tänkt att lagen skulle mötas på Stadsparksvallen i den fjärde omgången av Svenska cupen. Nu blir det inte så.

NA kan avslöja orsaken.

Jönköping har hastigt och olustigt har upptäckt att man dagen efter, den 5:e juli, möter Landskrona Bois borta i Superettan.

I stället har J-Södra fört fram önskemål till ÖSK om att spela matchen den 1 juli.

– Men det har vi inte gått med på. Vi har pratat med dem och berättat att vi har vårt träningsläger på Åland och vår planering som vi måste följa, säger ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren.

Tävlingskommittén avgör

Nu har frågan hamnat hos förbundets tävlingskommitté, som under onsdagskvällen ska avgöra nytt speldatum och rätta till sin egen miss.

– Vi har lämnat 3–4 juli som önskemål, eftersom vi hela tiden varit inställda på att matchen ska spelas den 3:e. Mycket märkligt att man kan planera in det här datumet som cupdatum eftersom det inte är någon jätteöverraskning att det finns med superettanlag i den här fasen av Svenska cupen, säger Lennart Sjögren.

J-Södras sportchef Hans Lindbom:

– Vi är inte oense med ÖSK. Det här är helt på förbundets bord. Helt obegripligt hur man kan planera så att det finns chans till två matcher på två dagar. Jag har pratat med dem för en vecka sedan men inte hört ett dugg. Jag väntar med spänning på datumet.