Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK:s kräftgång fortsätter – och mittbacken utvisad i fjärde raka förlusten

ÖSK:s kräftgång fortsätter. Efter 0–2 hemma mot Gif Sundsvall har ÖSK bara tagit en poäng, och gjort ett mål, på de sex senaste matcherna.

Annons

ÖSK:s mittback  Damien Plessis blev utvisad mot Gif Sundsvall. Här är fransmannen i en duell med Smajl Suljevic.

ÖSK kom till spel med en poäng på de fem senaste matcherna, och 1–10 i målskillnad, medan Sundsvall radat upp fem raka kryss med totala målskillnaden 1–1.

Men efter 317 minuters måltorka spräckte Noah Sonko Sundberg Giffarnas måltorka med ett distinkt vristskott, lågt i första hörnet, som ÖSK-målvakten Oscar Jansson inte hann med på. Detta sedan Michael Omoh gått omkull i en närkamp vilket gav Sonko Sundberg öppen gata att kliva in centralt och skjuta i den 42:a minuten.

Om första halvleken var ganska sömning så blev det desto mer dramatiskt i den andra.

I den 61:a minuten blev ÖSK:s mittback Damien Plessis, som ersatte avstängde Brendan Hines-Ike, utvisad sedan han klumpigt rivit ner gästernas Peter Wilson.

Situationen blev naturligtvis ännu jobbigare för ÖSK som "offrande" Maic Sema och bytte in allsvenske debutanten Arvid Brorsson, född 1999, i mittförsvaret.

Brorsson var så het att han rusade in på planen för tidigt och fick göra om bytet. Det var nära att det blivit en drömdebut då Brorsson nickade en hörna tätt över efter bara åtta minuter på planen.

På hörnan innan Brorssons chans var Martin Lorentzson nära att kvittera med en nick men Sundsvalls rutinerade målvakt Tommy Naurin svarade för en bra räddning.

Istället för 1–1 kunde Linus Hallenius göra 2–0 till Sundsvall i den 77:e minuten. Hallenius hade bara varit på planen i nio minuter när han slog till. Hallenius tajmade en passning i djupled perfekt. Oscar Jansson räddade första skottet men inte bättre än att Hallenius fick tag i returen och placerade in bollen retfullt enkelt.

Flertalet av de 5 144 åskådarna valde då att resa sig och vandra hem från Behrn arena.

ÖSK har inte vunnit sedan den 16 april, hemma mot Östersund, och har bara tagit en poäng av 18 på de sex senaste matcherna efter fyra raka förluster.

ÖSK:s måltorka är nu uppe i 312 minuter. Senast ÖSK gjorde mål var när Kennedy Igboananike – som fick sin avstängning på fyra matcher fastställd av Riksidrottsnämnen bara timmarna före avsparken mot Sundsvall – gav de svartvita ledningen i bortamatchen mot Malmö. Det är också ÖSK:s enda mål på de sex senaste matcherna.

Mer från ÖSK–Gif Sundsvall

(+) Axén efter en poäng av 18 möjliga: "Bestämmer själv hur rolig man är som människa..."

(+) ÖSK-betygen: Hälften underkända efter nya förlusten

Ny förlust för ÖSK – se höjdpunkterna här

(+) Almebäck efter nya ÖSK-nederlaget: "Det är ingen av oss som mår bra av det"

(+) TV: Brändh och Hellsing om ÖSK-insatsen mot Sundsvall

ÖSK:s kräftgång fortsätter – och mittbacken utvisad i fjärde raka förlusten

(+) ÖSK åkte på fjärde raka förlusten – så var matchen

Annons