Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK:s oväntade träning: kastade jongleringsbollar

Sista träningen i Örebro inför mötet med Häcken.
Då tränade ÖSK ... handbollspassningar med jongleringsbollar.
– Bayern München använder samma upplägg. Nu gjorde vi det mest för att skapa skratt och energi, säger ÖSK:s assisterande tränare Albert Bunjaki som infört momentet.

ÖSK anlände 10.30 till Trängens IP för den sista träningen i Örebro inför torsdagens möte på Ullevi med Häcken. Och efter en kortare jogging ställde spelarna upp sig för dagens lurigaste moment. Två och två fick de passa bollen emellan varandra, samtidigt som assisterande tränaren Albert Bunjaki försåg spelarna med små färgglada jongleringsbollar som de samtidigt skulle kasta till varandra. Ett vanligt moment blev till två. Och dubbelt så svårt. Så stod spelarna och nötte i säkert tio minuter. Ett inte helt naturligt inslag i den vardagliga träningen.

Bygger fler synapser– Det är en koordinationsövning som är väldigt stort i Tyskland. Många topplag som Borussia Dortmund och Bayern München använder sig av det. En typ av träning där man bygger upp flera synapser. Inte bara förstärka de synapser som finns utan man bygger upp fler. Det finns vetenskapliga bevis på att det här funkar, bland annat med riktningsförändringar, reaktionsförmåga och så vidare.

– I dag var det första gången vi gjorde det och det var mer en introduktion. Vi gjorde det för att skapa skratt och energi. Vi har kört det med U21 en tid och nu ville Peo att jag skulle introducera det för A-lagsspelarna.

Vilken reaktion fick du? Många spelare såg tveksamma ut. – Haha, det såg du ju. Det är inte ofta man bli applåderad på en träning. Framöver är det tänk att det här blir ett moment som vi kan köra dagen efter match tillsammans med ett styrkeprogramsträning. Det är en ganska stor belastning för hjärnan när man använder jongleringsbollar med olika färger. Det kommer att bli större och större i Sverige.

Slår ni Häcken kan du skämta med att det var handbollsträningen som bidrog till det?– Haha, nej det tror jag inte.

Nästan samma lag

Inför torsdagens möte med Häcken lämnar avstängde Samuel Wowoah plats för Christoffer Wiktorsson, som ställde upp som vänsterback i träningsspelet. Tobias Grahn låg återigen som släpande anfallare bakom spetsen Marcus Astvald.

ÖSK åker med en trupp på 19 man till Göteborg. Noterbart är att Emil Berger och Armend Alimi, som på tisdagskvällen  gjorde comeback i ÖSK:s U21-lag , är med. Duon har, på grund av skador, inte spelat något sedan allsvenskan drog igång igen efter EM-uppehållet.