Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK:s plan för cupfirande

ÖSK har chansen på en historisk cuptitel.Om laget vinner väntar mottagning på Stortorget.- Fansen ska få möjlighet att träffa spelarna, säger vd:n Simon Åström.

Under onsdagen berättade NA att IFK Göteborg redan planerat ett eventuellt titelfirande i Svenska cupen. Men ÖSK, som slår ur underläge, känner sig knappast slaget på förhand – och har också styrt upp segerplanerna.

Nu avslöjar klubbens vd Simon Åström hur det eventuella firandet ser ut.

- Vi har en jätteviktig match redan på onsdag i allsvenskan så för spelarnas del blir det inte så mycket till firande. Men skulle vi vinna är det en historisk titel och vi vet att många örebroare kommer följa matchen. Därför är det klart att fansen ska få möjlighet att träffa spelarna, säger Simon Åström.

ÖSK kommer att lämna Göteborg så fort som möjligt efter finalen och tillhörande ceremonier på Gamla Ullevi. Vid vinst åker spelarbussen direkt till Stortorget där truppen finns tillgänglig för en kortare mottagning från fansen.

- Det blir inget jätteuppstyrt firande men vi kommer att ta dit spelarna och laget. Och uteserveringarna intill kommer att vara öppna, säger Simon Åström.

Mottagningen uteblir om IFK Göteborg vinner cupen. Men Simon Åström ser med tillförsikt på en av ÖSK:s största matcher någonsin.

- Det är få titelmatcher ÖSK har gått. Man kan säga att slutomgången 1994 var lite av en titelmatch och sedan var det ju cupfinalen i slutet av 1980-talet. Men klubben har funnits sedan 1908 och har inte tagit någon titel, och nu har vi möjligheten. Det är klart att spelarna vet att de har chansen att skriva historia. Det triggar naturligtvis.