Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK:s provspelare Yannis Mbombo slog till direkt: "Är mitt jobb"

ÖSK testar belgiske anfallaren Yannis Mbombo från Standard Liege i tio dagar.
Under sin första dag gjorde han två mål för U21 i 4–1 segern hemma mot Degerfors.
– Det är mitt jobb, säger Mbombo till NA om målen.

Mbombo anlände till Örebro i måndags. På tisdagen skulle han genomföra sitt första pass med A-laget. Men det blev ett kort sådant.

– Jag var med i ungefär 20 minuter, sedan sa tränaren till mig att jag skulle spela i kväll. Och nu står jag är och har spelat i en timme och det kändes bra, säger Mbombo.

Minst sagt. Mbombo fick chansen att visa upp sig i den svartvita dressen i U21-matchen hemma mot rivalen Degerfors. Och Mbombo behövde bara 15 minuter på sig för att sätta 1–0 till ÖSK. Degerfors klev emellan med en kvittering innan belgaren klev fram på nytt och satte 2–1 innan halvleken var över. En kvart in i andra tackade han för sig och klev av och kunde se ÖSK komfortabelt gå ifrån till seger, 4–1 efter mål av Ferhad Ayaz och Jonathan Lundberg i andra halvlek.

– Det var bestämt att jag skulle spela i en timme. Jag har inte spelat på tre månader och då är det svårt att göra en hel match. Men 60 minuterna var bra. Bra för självförtroendet.

Ja, vilken match. Två mål …

– Ja, det är mitt jobb. Bra match, två mål och jag kunde gjort ett tredje.

Vad säger du om målen?

– På det första gick jag i djupled och fick avsluta i mål. Det andra satte jag vid första stolpen. Enkelt, säger Mbombo och ler.

Till vardags tillhör Mbombo Standard Liege men har haft svårt att ta plats. Han har därför lånats ut till klubbar som franska Auxerre och nu senast Socheaux. Han har ett utgående kontrakt med Standard Liege och nu är tanken att han ska få känna på hur det är i ÖSK.

– Jag ska vara här i tio dagar. Jag vill träna och kanske spela en match till. Sedan får vi se, men först och främst är jag är för att träna.

Spelar du för ett kontrakt med laget?

– Jag vet inte, vi får se. Jag är här i tio dagar och ska göra mitt bästa, sedan får vi se.

Och i ÖSK återförenas han med en viss gammal lagkamrat från Standard Liege.

– Ja, jag har spelat med Astrit Ajdarevic. En fantastisk spelare och jag gillar honom som person. Jag är verkligen glad över att få träffa honom igen, säger Mbombo.

Och just Astrit Ajdarevic har ÖSK pratat med innan de tog hit Mbombo.