Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK:s sköna vändning – tog årets första seger

Artikel 8 av 12
Trelleborg-ÖSK 2018
Visa alla artiklar

Nu vet ÖSK hur det känns att vinna i årets allsvenska.
Med två mål vände Nahir Besara på egen hand 0–1-underläge till 2–1-seger borta mot Trelleborg på fredagskvällen.

Det blåste rejält i planens längdriktning på Vångavallen. Före avspark blåste till och med hemmalagets avbytarbås ur sitt läge.

ÖSK inledde matchen i den starka motvinden och fick problem direkt. Martin Lorentzson var nära att göra självmål redan i den fjärde minuten på en farlig hörna men Oscar Jansson i ÖSK-målet var med på noterna och räddade vid första stolpen.

1-0 kom istället i den tolfte minuten. Zoran Jovanovic slog en inåtskruvad hörna som Oscar Jansson fick problem med. ÖSK-målvakten tippade bollen i ribban och den trillade ner framför fötterna på Deniz Hümmet som enkelt kunde placera in ledningsmålet.

Trots den kallduschen lyckades ÖSK sakta men säkert ta sig in i matchen. Hade mycket boll utan att skapa speciellt mycket i chansväg.

Men i slutet av den första halvleken kom utdelningen. Victor Sköld, som fick en ny chans från start trots att Michael Omohs avstängning nu är avtjänad, var nära att brösta in en hörna i den 43:e minuten, men Trelleborgsförsvararen Anton Tideman räddade på mållinjen.

Men i sista ordinarie minuten av den första halvleken kom 1-1. Johan Mårtensson föll i en duell med Alexander Blomqvist och domare Bojan Pandzic pekade på straffpunkten efter en viss tvekan.

Nahir Besara klev fram och visade inga nerver. Trelleborgs målvakt Marko Johansson kastade sig åt sitt högra hörn medan Besara slog den behärskat i andra hörnet.

Bara 16 matchminuter senare hade ÖSK vänt 0-1 till 2-1. Och återigen var det Nahir Besara som slog till. Besara fick bra träff på en frispark från 25 meter, bollen touchade Filip Rogics rygg och bollen slank in i Marko Johanssons bortre hörn.

Ett 50-tal ÖSK-supportar bakom TFF-målet jublade förstås i högan sky.

I slutet jagade Trelleborg en kvittering och gjorde tre offensiva byten. Men ÖSK försvarade sig skickligt.

Efter årets första seger har ÖSK nu samlat fem poäng på de tre inledande matcherna och är fortfarande obesegrat i allsvenskan.

Redan på onsdag väntar nästa match då AIK kommer på besök. ÖSK:s vd Simon Åström tror på 10 000 åskådare.

LÄS MER:

(+) Brändh: En ryggdunk som gör ÖSK-livet lite lättare

(+) Rogic om galna förutsättningarna: "Aldrig varit med om något liknande..."

(+) ÖSK-tränaren hyllade laget: "Det var inga ursäkter..."

(+) Besara om iskalla straffen: "Har lärt mig av Cristiano..."

(+) Han får högsta ÖSK-betyget av NA: "Matchens artist..."

(+) Matchrapport: Besara slog till två gånger och fixade första ÖSK-segern – så var matchen

ÖSK:s sköna vändning – tog årets första seger