Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK:s sköna våravslut – efter jätteryck

1–1 blev 4–1.På endast sex minuter.ÖSK Söder körde över Sätra.– Timmarna i Tybblelundshallen i vintras betalade av sig, säger tränaren Niclas Collgård.

ÖSK Söder satte punkt för vårsäsongen på bästa tänkbara sätt. Starten i bortamötet med Sätra blev dock inte den bästa.

– Nej, vi föll tillbaka efter fem bra minuter. Det var inte helt ologiskt att de kunde ta ledningen, säger ÖSK:s tränare Niclas Collgård.

Gästerna började sedan, sakta men säkert, att mala ned Sätra. Hannah Uhlan gjorde 1–1 i den 40:e minuten i samband med en fast situation.

– Vi blev sura på oss själva efter att vi hamnade i underläge. Det märktes att Sätra inte har gjort samma försäsong som vi har. Vi hade elva spelare, plus tre avbytare, som sprang sönder dem.

Sätra, som svarat för en positiv start i serien som nykomling, orkade inte alls i andra halvlek. Inom loppet av sex minuter kunde ÖSK göra tre mål och gå ifrån till slutresultatet 4–1. Silvia Erkisi nätade två gånger om. Lisa Lindahl slog till emellan och satte 3–1.

– Det var en riktig lagseger. Timmarna i Tybblelundshallen i vintras betalade av sig. Vi kunde spela ut ordentligt.

20 poäng och en tredjeplats i division 1 efter elva omgångar för ÖSK Söder, som är fem pinnar efter serieledande Älvsjö.

– Poängutdelningen får vi se som bra. Nu får vi en välbehövlig månadslång semester. Det kommer att bli en rolig sommar sedan, säger Niclas Collgård.

Omstart efter sommaruppehållet blir det 29 juli. Då kommer toppkonkurrenten, tabelltvåan, IFK Nyköping på besök.