Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK:s spelare dubbelt så dyra- men Sarajevo tror på seger

ÖSK:s trupp är värd dubbelt så mycket som FK Sarajevos – och dessutom mitt i pågående säsong.
Då ser ÖSK:s cupmotståndare andra viktiga fördelar som kan bli avgörande.

– Vi har en fördel av att börja borta och att ha så många bosnier boende i Sverige, säger Sarajevos sportchef Edin Hadzialagic.

NA har läst en handfull bosniska tidningar och sportsajter efter att det stod klart att ÖSK lottats mot FK Sarajevo i den andra kvalrundan av Europa league. Här följer en summering av det lokala resonemanget.

Sarajevo kunde lika gärna ha fått en motståndare från Malta, San Marino eller Nordirland. Nu blev det i stället Örebro SK.

– Självklart hade vi föredragit en motståndare från San Marino. Eftersom det laget förmodligen hade varit lättare att vinna över och bortaresan hade blivit kortare, säger klubben sportchef Edin Hadzialagic.

– Örebro är ett bra lag. Men jag tror att vi har fördel av att vi börjar borta. Kan vi behålla laget som blev tvåa i ligan förra säsongen då har vi en bra chans till att ta oss vidare.

MissgynnasVidare diskuteras att Sarajevo missgynnas av de skilda säsongsuppläggen länderna emellan.

– Örebro har en fördel eftersom de är mitt i pågående säsong. Men jag tror att vi har många supportrar i Skandinavien som kommer att gå på bortamatchen. Får vi ett bra resultat där kan vi säkert upprepa bedriften från när vi slog ut Helsingborg 2009, säger säger Hadzialagic, som deltog under måndagens lottingen i Nyon.

Bosnisk media konstaterar även att den kommande cupmotståndaren inte har samma stolta tradition som IFK Göteborg, AIK och Malmö. Men att laget ligger trea i ligan och bör respekteras. Två spelare att se upp med är Nordin Gerzic och Alejandro Bedoya.

De konstaterar att Örebro SK har ett mångkulturellt lag med spelare från stora delar av världen och ett totalt transfervärde på laget uppskattat till 102 miljoner svenska kronor. Det dubbla jämfört med FK Sarajevo.

ÖSK möter Sarajevo hemma i den första kvalmatchen torsdagen den 14 juli. Returen spelas i Bosnien veckan senare, torsdagen den 21 juli.