Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK:s succétalang nära elvan

Yngst i ÖSK – men med kanske störst drömmar.
– Drömscenariot är att få spela från start och göra två baljor, säger Kalle Holmberg.

19-åringen, som värvades från Karlslund i november 2010, har varit det kanske största utropstecknet i ÖSK under försäsongen. Han snodde bland annat en straff framför ögonen på Tobias Grahn och räddade 2–2 i en försäsongsmatch mot ukrainska Zakarpatia.

Han följde upp inhoppet med att göra två mål hemma mot Syrianska för ett par helger sedan.

Nära genombrottsårKalle Holmberg är på väg mot ett genombrottsår i allsvenskan.

Och redan nu står han i startgroparna, med sikte på sin första allsvenska start.

NA tog ett snack med Holmberg efter söndagens sista träning, inför den allsvenska premiären på måndagen mot Åtvidaberg.

– Jag hade inte trott själv tidigare att jag skulle kunna starta en premiär. Men absolut, nu finns det goda möjligheter, säger han.

Har du fått några indikationer?– Nej, vi tränar lite lätt före matchen och får reda på laget efter det.

Hur gör du i kväll för att inte fundera för mycket på en eventuell start?– Många stör sig på att vi inte får reda på laget dagen före match. Vissa vill ha det så. Jag tycker att man ska förbereda sig på bästa sätt ändå.

Kommer du vara nervös inför matchen?– Jag brukar faktiskt inte vara så nervös. Vi får väl se. Det är allsvensk premiär och det blir en extra stämning. Jag tar det bara lugnt i omklädningsrummet före match. Lyssnar lite på musik och så där.

Vilken position – på mitten eller som center – kan det bli spel på?– Jag tror i sådana fall att det blir innermitt. William Atashkadeh har sett ruggig ut. Han spelar bäst där han gör mål och det gör han längst upp.

Det är mittbacksplatsen bara nu när Berisha är skadad som du inte aspirerar på?– Haha, ja exakt. Där kommer jag inte spela.

Vilket är ditt drömscenario?– Det är att få starta och få göra två baljor. Att vi vinner med 2–0. Det skulle vara helt okej.

Personliga mål i år?– Prio ett är att ta en startplats, eller få spela så mycket som möjligt. Det är bara kul om det går bra och hittills har det gått bra.

Läs mycket mer inför matchen i måndagens NA, papperstidningen!