Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK:s testspelare i köldchock

Provspelaren Kushtrim Lushtaku fick en chock när han anlände till ÖSK-truppen i Seinäjoki.
- Jag trodde först vi skulle spela utomhus, säger han.

Kosovoalbanen Kushtrim Lushtaku gjorde på fredagsförmiddagen sin första träning med ÖSK. Det var inte direkt bästa tillfället att få visa vilka kvaliteter han har. Träningen var mycket lätt eftersom det var match i går kväll och ny match senare i kväll.

Första halvtimmen bestod av lätt löpning och stretchövningar. Därefter ingick han i en grupp som bollade gris innan Sixten Boström avslutade passet.

- Jag vet att Örebro slutade trea i förra årets serie och kvalificerat sig för Europaspel. Men om svensk fotboll i övrigt vet jag inte så mycket, säger Kushtrim Lushtaku till NA efteråt.

Han anlände till Seinäjoki sent på torsdagen med flyg från München. Och landade rakt i den finska vinterkylan. Termometern visar 19,5 minusgrader nu på förmiddagen. Inte konstigt att provspelaren höll på att få en smärre chock.

- Finland är väldigt kallt. Och jag trodde först vi skulle spela utomhus här. När jag fick höra att det var en inomhushall blev jag lättad, ler han.

Han är annars inte helt ovan utomhusspel i kyla eftersom Kushtrim Lushtaku redan provspelat fem dagar med Kalmar FF denna vinter.

- Det gick bra och tränaren uppskattade mitt spel. Men de väntar på en lite annan spelartyp än vad jag är. Därför har det inte blivit något, säger han.

Beskriv dig som spelare?- Jag gillar att spela matcher och har en offensiv roll på mittfältet eller anfallet.

Vad vill du få ut av provspelet i ÖSK?- Jag hoppas spela till mig ett kontrakt.

I kväll klockan 18.30 får han första chansen att visa vad han kan. ÖSK möter då FC Flora från Tallinn och Kushtrim Lushtaku lär få speltid.

Övrigt om ÖSK-truppen:

Följ matchen på na.se och se höjdpunkter efteråt i NA-tv.Ahmed Yasin var den ende spelare som inte var med på träningen. Han var kvar på hotellet för att vila sin stukade fot. Men skadan bedöms vara under kontroll.

Landslagsbacken Michael Almebäck har nu också anslutit efter lite strul med avgången på Atens flygplats.

Kushtrim Lushtaku

Född: 8 oktober 1989 i Srbica, Kosovo.

Längd: 180 cm.

Vikt: 70 kg.

Position: Ytteranfallare. Moderklubb: TG Offenau

Tidigare klubbar: FSV Bad Friedrichshall, VfR Heilbronn, FC Heilbronn, TSG Backnang 1919, KF Drenica, TSV 1860 München.