Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK:s tjejkväll borde locka män 

ÖSK har länge pratat om att de vill locka fler tjejer till sina matcher. I går genomfördes ett första ärligt försök att locka dem. Genom en tjejkväll som började på O’Learys med gurkstavar, drinkbiljetter och hemliga gäster och sedan fortsatte mot matchen hoppades man förhöja den kvinnliga närvaron på Behrn arena.

Efter att ha provåkt konceptet kan jag bara konstatera att det är synd om männen. Jag tror att de också hade velat vara med.

200 platser satsade ÖSK på att fylla och det dubbla antalet hörde av sig och ville vara med. Det vittnar om ett uppdämt behov i en sektor som länge förlitat sig på varmkorv och halsdukar.

Nu när det var brudar i publiken blev det så klart mycket snack om viktminskningstips, hårmanar och identitetssökande. Men inte ute i publiken utan bland de hemliga gästerna Nordin Gerzic och Pelle Blohm. 400 mer eller mindre välsminkade ögon riktades dock först mot spelarfru Liza Alvbåge som frikostigt delade med sig av hur maken John surar efter förluster, hur fotbollslivet förvandlat henne till en avelskossa och hur John gärna vill höra att han snart blir uppringd av Milan efter bra matcher.

Gerzic hann bjuda både på tips om hur man går ner i vikt och ångesten kring att klippa av sig håret innan han slutligen gladde delar av åhörarna med att berätta att han är singel.

Pelle Blohm skippade fotbollsfloskler och bjöd på sina egna tvivel och funderingar kring att söka efter en identitet efter fotbollen.

Så även om temat för kvällen var fotboll rörde sig ämnet utanför de ramar vi oftast presenterar på sportsidor och fotbollsarenor. Jag tycker det är rätt sätt att tänka. Fotboll kan paketeras på olika sätt utan att man behöver skämmas.

Sen tror jag visserligen att en stor del av kvinnorna hade tålt även mer fotbollsfokus. Det snackades både spelarpsyken i ÖSK och felaktig avbytarbänk bland borden innan de inbjudna gästerna tog till orda.

I samma anda är jag säker på att många killar hade gillat ett sådant här lulllullkoncept. Viktminskningstips, hårfobier och spelarfruar kryddar fotbollsintresset även om man är kille. En goodiebag och en pralin i paus är liksom aldrig fel.

Hade även männen bjudits in tror jag man kan fylla nästan hela Behrn arena. Det kanske är så man når publikrekord 2010.