Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK:s vd: "Under 10 000 en besvikelse"

Inför ÖSK:s allsvenska hemmapremiär mot IFK Göteborg i morgon hoppas vd Simon Åström på storpublik.– Blir det under 10 000 åskådare är jag besviken, säger han.

Efter premiäromgångens oavgjorda resultat borta mot Norrköping väntar nu säsongens första allsvenska framträdande på Behrn arena. I morgon onsdag kommer topptippade IFK Göteborg på besök. Och förväntningarna är stora – även utanför planen.

– Jag tycker det borde komma över 10 000 åskådare. Fotbollen är het, vi har spelat bra på försäsongen, det kommer ett bra lag hit och väderprognosen ser hyfsat bra ut, säger vd Simon Åström.

– I mina ögon är en siffra under 10 000 åskådare en besvikelse. Men okej, över 8 000 blir det alla gånger. Jag hoppas verkligen örebroarna sluter upp.

Han tillträdde i höstas med bland annat en uttalad ambition av att höja upplevelsen också omkring själva matchen. Några nya inslag lanseras nu:

+ En matchstudio med liveinslag på storbildsskärmen före avspark och i paus.

– Det blir intervjuer och gäster. Ett grepp för att få till en större närhet mellan publik och spelarna på planen.

+ En ny hylla på södra läktaren där medlemmar och säsongskortinnehavare kan köpa en folköl, kaffe eller macka både före och under matchen.

– Tanken är att man lite otvunget ska kunna hänga där, kanske till och med följa matchen därifrån.

+ En särskild barnhörna i närheten av NA:s familjeläktare.

– Lite enklare aktiviteter för de allra minsta.

Kvar från tidigare säsonger är tältet i hörnet mellan södra och västra läktaren där det serveras enklare mat och dryck.

– Tränare Axén dyker också in en halvtimme före avspark för att snacka upp matchen och ge senaste nytt. Och sedan vet vi att Kubanerna laddar för ett ordentligt tifo, utlovar Simon Åström.

Hur många årskort har ni sålt inför premiären?

– Cirka 5 000 kommer vi att landa på. Det är marginellt bättre än förra årets siffra. Klart jag kanske hoppats på 500 ytterligare men det är ändå en siffra jag är nöjd med.

Den allsvenska premiäromgången hade ett publiksnitt på 14 660 åskådare. Den högsta på 2000-talet.

– Det stärker bara den bild som tidigare undersökningar visat att allsvenskan är den populäraste serien för svenska folket. Efter några år med dippar är den intressemässigt på stark frammarsch igen. Extra kul är att talangproduktionen är så stark och att vi i ÖSK kan ha så många Örebrokillar i laget, säger Simon Åström.

Nye anfallaren Michael Seaton är i skrivande stund ännu inte spelklar till matchen mot IFK Göteborg. Det saknas arbetstillstånd från Migrationsverket.

– Men vi jobbar för fullt med att försöka lösa det. Om vi kunde få hit honom 20 minuter före värvningsfönstret stängde så kanske det kan bli en lika sen lösning nu, skämtar ÖSK:s vd.

Noteras kan att i jamaicanens fall användes inga pengar från försäsongens supporterinsamling som pågick fram till och med den 31 mars. Slutsumman för kampanjen ”Supporta svartvitt” landade därmed på 360 000 kronor.

– Vi använde 300 000 kronor av den summan till värvningen av Logi Valgardsson. De återstående 60 000 kronorna har vi inte rört. Men de är öronmärkta för kommande värvningar, det kommer ju exempelvis ett sommarfönster, säger Simon Åström.