Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK saknar viktiga mittfältare

Nordin Gerzic är magsjuk och Robert Åhman Persson sparas.Innermittfältarna missar genrepet mot Sirius.

Allsvenskan närmar sig. Under lördagen genrepar ÖSK mot Sirius på Behrn arena - utan två viktiga innermittfältare.

Nordin Gerzic, 31, står över på grund av magsjuka och inte heller Robert Åhman Persson, 28, finns med i truppen.

- Det stämmer. Vi bestämde att jag ska vila. Det har varit mycket matcher på sistone och man har lite småskavanker. Det gäller att vi inte förvärrar någonting, säger Åhman Persson.

Är du skadad?- Nä, det är inte så farligt. Det är smågrejer, som överansträngningar, och risk för att det ska bli värre om man spelar 90 minuter. Vi vill inte riskera något. Det är en ordentlig försiktighetsåtgärd.

ÖSK har varit igång med tävlingsfotboll i över en månad tack vare succén i svenska cupen. Därför blir genrepet mer likt en vanlig träningsmatch och tränaren Alexander Axén aviserar många byten.

- Jag vill se att vi vinner men också att många som inte spelat så mycket kliver fram och visar framfötterna, säger Axén.

Åhman Persson:

- Vanligtvis lägger man stor viktig vid genrep men med tanke på cupen känns det som vår säsong började för en månad sedan. På så vis blir det annorlunda nu. Samtidigt är det klart att vi vill vinna.

- Jag hade gärna spelat för jag känner dessutom många spelare i Sirius.

Jacob Rinne är på landslagsuppdrag med U21-landslaget och ersätts av Gustav Franck. Islänningen Logi Valgardsson är skadad men aktuell för premiären mot Norrköping på påskdagen. Den matchen missar som bekant anfallaren Alhassan "Crespo" Kamara.

ÖSK:s trupp mot Sirius:

Oscar Jansson (mv), Gustav Franck, Patrik Haginge, Eidur Sigurbjörnsson, Erik Moberg, Daniel Björnquist, Christoffer Wiktorsson, Ahmed Yasin, Daniel Nordmark, Daniel Gustavsson, Sebastian Ring, Kalle Holmberg, Marcus Pode,Christer Lipovac, Sam Mensah, Ayanda Nkili, Anton Westerlund.