Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK-säsongen över - men inte för Yasin

Säsongen tog slut för ÖSK i och med 4–0-segern mot Gais.
För alla utom en. Redan på måndagen reser Ahmed Yasin till Qatar för VM-kvalspel med Irak.

– Det har blivit mycket resande och många matcher på slutet. Ska ta ett snack med Zico om det, säger Yasin.

Ahmed Yasin rör sig hemtamt i den stora internationella fotbollsvärlden men hemma i allsvenskan har han inte fått det att lossna.

Mot Gais jagade Yasin första allsvenska målet, men avsluten hittade inte rätt adress.

- Jag försökte i dag, men det fungerar inte. Vet inte vad problemet är, säger han.

Startat i de tre senasteIstället får han försöka hitta målet i Iraks landslag där han startat de senaste tre landskamperna till vänster på mittfältet.

I den senaste VM-kvalmatchen, mot Australien i Qatars huvudstad Doha, låg Yasin bakom Iraks ledningsmål sedan han bytt kant och gått ut till höger. Men Australien vände i slutet och vann med 2-1 vilket innebär att Irak ligger sist i VM-kvalgruppen med två poäng när fyra omgångar återstår. Japan toppar på tio poäng.

Ska ta ett snack med Zico

Närmast väntar alltså Jordanien den 14 november i Qatar där Irak spelar sina hemmamatcher.

Men först ska Irak möta Qatar i en träningslandskamp på onsdag. Ahmed Yasin tänker ta ett snack med förbundskaptenen Zico, den legendariske brassestjärnan, om hur han ska matchas.

- Jag har spelat tre matcher senaste veckan. Det har blivit mycket resande och många matcher på slutet, konstaterar ÖSK-spelaren.