Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK segrare i derbyt - hyllar Rynninge

ÖSK Söder och Rynninge IK möttes i ett derby i damettan under lördagen. ÖSK stod som segrare efter 90 minuter - men väljer att plussa för motståndarna.

ÖSK Söder dam vann dagens derby mot Rynninge med 2-1. ÖSK tog ledningen redan sex minuter in i matchen när Joline Jakobsson hittade in bakom Rynninges målvakt Fanny Nordström.

- Vi inledde matchen riktigt bra, säger ÖSK-tränaren Niclas Collgård.

I den 20:e minuten kom 2-0 via en hörna från ÖSK:s Lisa Lindahl.

- Vi gör vår sämsta första halvlek den här säsongen, säger Rynninges tränare Anders Karlsson.

- Det är tråkigt, vi brukar göra bra första halvlekar och tappa i andra, men nu var det tvärtom idag och det är det vi förlorar på.

I andra halvlek spelade Rynninge upp sig och kom in i matchen. I den 53:e minuten reducerade Sophie Sörqvist till 2-1, men det blev också slutresultatet.

- Det var en del chanser åt båda hållen men de gjorde det absolut svårt för oss. I dag tyckte jag att Rynninge visade att de håller division 1-klass. Det är tråkigt att de haft lite oflyt med uddamålsförluster hela säsongen, för de platsar utan tvekan i ettan, säger Niclas Collgård, och lägger till:

- Men det är såklart skönt för oss att vi lämnar den här säsongen med sex poäng från två derbyn.