Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK skakat av spökmål

Örebro vann toppmötet borta mot Falun.
Men utsattes för ett förbryllande ”spökmål”.
– Det sjukaste jag varit med om i bandy. Helt horribelt, säger ÖSK-tränaren Fredrik Johansson efter 4–3-vinsten.

Snabbt matchreff: ÖSK besegrade Falu BS borta i den svåra fredagsmatchen i den norra allsvenskan. Jacob Claesson räddade en straff och var strålande i ÖSK:s mål. Thomas Ahlström gjorde ett jättejobb på mitten. ÖSK:s mål gjordes av Björn Buskqvist 2, Johan Sandh och Robin Olsson. ÖSK sätter där med press på ledande Ljusdal i toppen av tabellen.

Nu till matchens grej som alla snackade om efteråt. Spökmålet som förbryllade ÖSK.

Kollision startade kaosetFredrik Johansson berättar:

– Vi hade ledningen med 4–2 när två spelare plötsligt kolliderade. En for in i målet som sattes ur sitt läge. Samtidigt sköt en av Faluns spelare bollen mot platsen där målet skulle ha stått.

Kvar stod målvakten Jacob Claesson och rykte på en axel.

– Bollen träffade honom och om målet skulle ha varit kvar bakom honom hade bollen gått en bra bit över ribban, säger Fredrik Johansson – som väntade på en avblåsning.

Det fick han också. För mål.

"Blev turbulent"– Helt horribelt. Vi fattade ingenting och det blev rätt turbulent efter det där målet. Hur kan man blåsa mål när målet är bortdraget och spelaren skjuter bollen i en tom yta. Dessutom över. Jag har varit med i bandy så länge, men har aldrig varit med om något liknande. Som tur var lyckades aldrig Falun kvittera.

Finns målet på film?

– Nej, inte vad jag vet. Då hade det varit enklare att få klarhet i reglerna. Det här var helt sjukt.