Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK som en scen i Happy Gilmore

Jag började morgonen i shorts och slutade den i en för tunn vinterjacka.
Tog bilen till den gamla fiskeorten Side, men kom till ett hotellpalats med egna fotbollsplaner med trådlöst bredband.
Allt förändas.
Så även ÖSK, som fick en kalldusch som hämtad ur Happy Gilmore.
Både när vattenspridaren drog i gång på uppvärmningen och när domaren blåste av första riktiga träningsmatchen.

Ni minns väl den klassiska scenen från Adam Sandlers golfkomedi Happy Gilmore från 1996. När superdryge antagonisten Shooter McGavin lurar ut Happy till den nionde greenen i finkläder på kvällen, och sedan slår på vattenspridarna.

På samma vis började inbyggda sprinklers attackera ÖSK-spelarna från alla håll under onsdagens värmning inför försäsongens första riktiga prövning, mot ukrainska Odessa.

Men till skillnad från Happy Gilmore klarade ÖSK inte av att ta revansch.

Man kan säga vad man vill om 0-3 mot ett främmande lag, där ÖSK startade med en elva som inte inleder den allsvenska premiären.

Man kan försöka analysera det nya mittfältet, vända och vrida på triangeln och leta balans.

Det finns inga svar i februari hur hur många stenar man än lyfter på.

Nu är i alla fall bygga lagkänsla-lägret i Finland avverkat och ÖSK går in i en ny fas, i ett skarpare läge. Det är intressant nog.

Nya målvakterna Tomer Chencinski och Jonas Sandqvist fortsätter att stå varannan match. Mot Odessa gjorde Chencinski två riktigt bra räddningar, men släppte ett vobblande distansskott från vänsterkanten mellan fingrarna. Billigt, oavsett hur rund och utan sömmar de nya bollarna är.

Min magkänsla säger Jonas Sandqvist som etta när ÖSK startar allsvenskan.

”Sankan” har två förlorade år bakom sig. Måste ta revansch, och har mest att förlora. Bänkad i ÖSK och karriären i allsvenskan kan vara över.

Backlinjen är den lagdel som känns mest klar i och med Ilir Berishas ankomst. I Patrik Anttonens frånvaro (mest jogging på lägret) är Patrik Haginge klar etta till höger, Berisha och Wikström på väg att bli Almebäck/Wikström-bra och till vänster håller Samuel Wowoah Christoffer ”Findus” Wiktorsson bakom sig.

Mitten är det centrala, även i anfallet.

Peter Samuelsson lär gå in som etta eftersom Andreas Haddad inte kört några spelövningar än och William Atashkadeh har känningar i sina ljumskar.

Till sist: Orienteringsklubbarna Tisaren och Hagaby är på träningsläger på turkiska solkusten och var onsdagens solklaraste vinnare.

Tillsammans sjöng de 30-talet besökarna Kubansånger och trummade på för ÖSK under hela matchen.

Faktiskt enda gången ukrainarna såg obekväma ut.