Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"ÖSK spelar roligaste fotbollen"

Örebro SK har gjort klart med anfallaren Andreas Haddad. 28-åringen, som närmast kommer från Assyriska, är mycket nöjd med att ha skrivit på ett treårskontrakt med klubben som i november kammade hem allsvenskans lilla silver.

- Det är bara positiva känslor som flödar i mina ådror nu. Örebro är en fin klubb och framförallt en satsande klubb. Jag är en satsande spelare, säger Andreas Haddad.

Anfallaren, som har historia i en rad olika klubbar både i Sverige och utomlands övervägde noga sina karriärmöjligheter innan han bestämde sig för ÖSK. Otryggheten med korta kontrakt utomlands ställdes mot tryggheten i Örebro och suget efter allsvenskt spel.

- Det är ett viktigt beslut i min karriär. Det känns helt rätt för mig och min fru och barn och jag känner att ÖSK:s styrelse och tränare satsar på mig.

Trots att han tillbringat mycket tid utomlands har Örebros förvandling till ett topplag inte undgått Haddad.

- Jag har sett en del ÖSK-matcher . Jag tycker att det är de, tillsammans med MFF, som spelar den roligaste fotbollen.

Haddad har ett fint målsnitt från sin tid i superettan och allsvenskan. I senaste sejour i Assyriska gjorde han åtta mål på en halv säsong. Nu hoppas han kunna hjälpa ÖSK med målskyttet och ser sig främst som en central anfallare i tränare Sixten Boströms 4-3-3-uppställning.

- Visst, jag tror på mig själv men det viktigaste är att vi vinner matcherna och att grabbarna i laget blir nöjda med mina insatser. Att vi jobbar tillsammans.

Första tillfälle att få bekanta sig med sina nya lagkamrater får Haddad under ÖSK:s tre veckor långa januariläger i Turkiet.