Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK-spelare bländadesav digitala reklamskyltar

ÖSK lyste mer än vanligt på Behrn arena.
Anledningen: Nya digitala reklamskyltar som lyste jättestarkt stundtals störde spelarna.
– När reklamen slog över till vitt såg jag knappt bollen, säger comebackande vänsterbacken Samuel Wowoah.

Det var många som kliade sig i ögonen på Behrn arenas läktare på onsdagskvällen. De nya digitala reklamskyltarna på ena långsidan gav i från sig ett starkt sken. För starkt tyckte många. Samuel Wowoah sprang längs vänsterkanten i andra halvlek, och hans vita tröja bytte färg i takt till reklamskiftet på tavlan.

"Såg allt möjligt"– Jag såg allt möjligt där ett tag (skratt). Framför allt blev det jobbigt när ljusskiftena kom. Jag pratade i paus med Patrik Anttonen om det där och han tyckte också att det var ett helvete emellanåt. När ljuset blev vitt såg jag knappt bollen.

Trots ljusets påverkan ser Wowoah även fördelar med reklamplatsen.

– Absolut. Se på IFK Göteborg och Elfsborg till exempel som har likadant. Det gäller bara att dämpa ljuset så kommer det bli bra framöver.

Foten inte hundra änWowoah skadade fot är fortfarande inte helt bra. Trots det gjorde han 90 minuter i återkomsten.

– Foten är inte hundra men ändå så bra som den kan bli just nu. Det är bara att köra på. Det viktigaste i den här matchen var att hålla passningstempot uppe och det tycker jag vi lyckades med, trots att det blev lite mycket latjo på slutet.

ÖSK-tränaren Sixten Boström om ljusskyltarna:

– När jag såg dem innan matchen tänkte jag bara: vad sjutton är det där. Reklamen syns bra i alla fall (skratt). Det är likande flera klubbar har i Europa och ett litet test. Vi får se hur det blir när serien startar.