Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK-spelare i fotbollscup- utan klubbens tillåtelse

Bara två dagar före ÖSK:s viktiga hemmamatch mot IFK Göteborg deltog tre av klubbens spelare otillåtet i en fotbollscup. 
Nu riskerar spelarna bestraffning.
– Vi kommer agera, men ta diskussionen internt, säger ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren.

Lördagens fotbollscup – där vem som helst kunde anmäla ett inomhuslag – avgjordes vid Örebro universitet. Där var ett lag lite mer namnkunnigt än de andra. ÖSK-trion Marcus Astvald, Erik Nilsson och Boris Lumbana drog fler blickar till sig än något annat lag.

Bara två dagar innan ÖSK möter IFK Göteborg hemma i säsongens sista match på Behrn arena, och kan säkra tredjeplatsen i allsvenskan, spelade trion utan klubbens tillåtelse.

Marcus Astvald är ensam om att vara startspelare i ÖSK. Han har startat samtliga matcher i allsvenskan den här säsongen som forward till höger i tremannaanfallet.

– Det finns inte så mycket att säga. Jag har haft ett samtal med Lennart om det hela och vi ska prata mer efter söndagens träning. I övrigt vill jag inte kommentera det.

Hur anser du att ni har agerat?– Vi borde ha diskuterat det med klubben innan och fått deras tillåtelse. Det var fel av oss.

När NA pratade med ÖSK-tränaren Sixten Boström och sportchefen Lennart Sjögren på lördagskvällen kände ingen i ÖSK-ledningen först till trions medverkan.

När NA nådde Lennart Sjögren en andra gång säger han:

– Nu känner vi till det som har hänt. Det är inget som vi har gett tillåtelse till. De har agerat själva.

Vilken typ av bestraffning som nu väntar ÖSK-spelarna vill klubben inte berätta.

– De har felat och vi kommer att agera där efter. Men det är en diskussion vi får ta internt. Just nu är det fullt fokus på Göteborgsmatchen på måndag, säger Lennart Sjögren.

Laget ÖSK-spelarna deltog i rapporteras ha åkt ut på straffar i kvartsfinalen.

AIK-stjärna bröt benet i hemlig match Två andra kända svenska spelare som deltagit i otillåtna fotbollsmatcher är Martin Mutumba, AIK, och Sebastian Castro-Tello, Hammarby.

Värst resultat hade Mutumba som 2003 bröt benet i en skojmatch med kompisarna. Sebastian Castro-Tello anklagades 2009 för att ha spelat i reservlagsserien med Eriksberg BK. Han bar mössa på huvudet och långbyxor för att vara svår att känna igen.