Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK-stjärnan frisk - men får vänta

18 minuter av premiären. Sedan dess har han rehabtränat en trasig baksida. Nu är ÖSK-stjärnan tillbaka och frisk.

Martin Broberg gjorde inget mindre än succé i höstas, sedan han kommit till ÖSK från Djurgården under sommaren. Öste in mål, sken av självförtroende.

Inledningen den här säsongen blev helt annorlunda. Efter 18 minuters spel mot Djurgården i premiären drog han en baksida av låret. Domen: fyra-sex veckor rehabträning.

Nu är Broberg frisk igen. Tränade hela passet på söndagen inför mötet med Hammarby i morgon. Körde en del extra löpning när de andra avslutade med den obligatoriska tävling som avslutar varje träning.

Men spelar, det gör Martin Broberg inte.

- Han är väldigt nära. Vi skulle kunna använda honom, men väljer att inte ta några risker i det här läget. Han har inte så många träningar bakom sig, och vi väljer att matcha in honom mot Elfsborg i stället, säger ÖSK-tränaren Alexander Axén.

ÖSK tar emot Elfsborg på söndag, vilket ger Broberg en möjlighet att träna en hel vecka till, och möjligen delta i en U21-match i veckan.

Efter mötet med Kalmar senast, 2-3, har ÖSK:s försvarsspel stått i fokus på många håll. 14 insläppta mål är flest i allsvenskan.

- Men det är ingen som pratar om att vi gjort ännu fler, säger Axén.

15 framåt. Det är förstås väldigt bra. Men 14 bakåt är inte bra på sju matcher.

- Jag har sagt hela tiden, att sätter vi försvarsspelet så blir vi obehagliga. Nu har det blivit lite för många bakåt, samtidigt som vi haft ett väldigt tätt matchande och därmed svårt att hinna träna och rätta till saker ordentligt.

- Men det är inget som oroar mig, nu har vi fått en bra vecka, och vi kommer att lösa de problem vi haft.

Det har varit många olika sorters mål. En del på fasta, på omställningar, mot uppställt försvar?

- Ja, så är det. En del kan man sortera bort som oflyt, sånt som är svårt att gardera sig emot. Men det har också dykt upp några i situationer vi inte riktigt tänkt på, och sånt kan vi prata om och rätta till, säger ÖSK-tränaren.

Nu är Robert Åhman Persson, lagkaptenen och den fysiska motorn på mittfältet, avstängd mot Hammarby. Min gissning är att Daniel Nordmark ersätter?

- Det är jobbigt att vara utan "Råp", som jag tycker är väldigt formstark och viktig för vårt fysiska spel. Hammarby är ett tungt och tufft lag, och vi kommer att bli tvungna att anrgipa dem med fart mer än fysik. Försök få till en match som merhandlar om fart än fajt. Nordmark ligger nära till hands. Men vi har några andra lösningar också som vi funderar på.

Logi Valgardsson avlöste Sebastian Ring som vänsterback tidigt i andra halvlek i Kalmar?

- Logi är helt frisk nu och med och slåss om platsen. Samtidigt vill jag understryka att "Sebbe" gjort det väldigt bra. Man får inte glömma att han är ny i allsvenskan, de flesta som är det brukar få lite inhopp och hinna reflektera. Ring har kastats in och spelat väldigt tätt, vilket är riktigt tufft på en så utsatt position. Hur vi startar i morgon är något jag funderar på.