Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK-stjärnan till specialist- undersöks för bråckskada

Smärtan i magen överger inte Andreas Haddad.
Nu tvingas ÖSK-stjärnan uppsöka experthjälp i Göteborg för att utesluta bråck.
– Om jag ska vara ärlig så vet jag fortfarande lika lite om skadan som du, säger Haddad.

ÖSK:s succéspelare har missat fyra raka allsvenska matcher sedan han ådrog sig en magmuskelskada i vinstmatchen borta mot Häcken. Magsmärtorna har blivit bättre – men är ändå inte tillräckligt lindriga för att Haddad ska kunna spela igen. Fortfarande vet ingen exakt vad som utlöser Andreas Haddads smärtor i magen.

På onsdagen reser anfallaren till Göteborg för att undersökas av en läkare specialiserad på bråckfrågor.

– Det finns inte så mycket mer nytt att säga om skadeläget. Om jag ska vara ärlig vet jag lika lita som dig om vad som händer. Jag ska till Göteborg och träffa en specialist som Leif Swärd samarbetar med. Så förhoppningsvis kan jag få nya svar då. Just nu gör det ont när jag nyser och skrattar. Det är riktigt jobbigt.

Vill utesluta bråckUlf Nordström är klubbläkare i ÖSK:

– Tiden sedan skadan har varierat för Andreas, Först gick han framåt, sedan fick han ett bakslag och nu har det gått lite framåt igen. Men det är bra om någon specialist kan utesluta att det handlar om bråck, säger Ulf Nordström.

Haddad har varit en sensation under sin korta tid i Örebro. Han öste in mål på försäsongen och inledde allsvenskan med att göra tre mål. Men sedan den 71:a matchminuten den 21 april har han gått skadad. Fortfarande vet ingen när Andreas Haddad kan spela igen. Närmast möter ÖSK Gais hemma på söndag.

– Han har ont i magmuskeltrakten. Det är smärtan i sig som har hållit Andreas borta. Vi försöker reda ut vad det handlar om, säger Ulf Nordström.

Gerzic närmare spelÄven Nordin Gerzic har jobbar intensivt för att komma tillbaka från sin sträckning i baksidan av låret. Skadan som hållit honom borta i tre allsvenska matcher.

– Nordin går successivt framåt. Så det ser allt bättre ut, säger Nordström.

Det här är bråck

Bråck kan uppstå när muskler och/eller bindvävsplattor i buken av någon anledning blir försvagade och brister. En bråcköppning kan då bildas. Genom bråcköppningen buktar bukhinnan ut och bildar en bråcksäck som kan innehålla tarm eller fett från bukhålan.

Alla bråck kan ge upphov till obehag, tyngdkänsla eller smärta. I enstaka fall kan tarmen eller fett fastna i bråcköppningen så att den inte går att trycka tillbaka. Detta brukar kallas inklämt bråck och kräver ofta akut operation. Om det är tarmen som fastnar kan man få tarmvred. Buken kan då bli utspänd och man mår illa och kan inte släppa gaser. Smärtorna kan komma i intervaller.

Ett bråck försvinner inte av sig självt, och man kan inte själv bota det. Om läkaren konstaterar att du har bråck och du har besvär av bråcket kan det bli aktuellt med operation. Bråck utan symtom behöver oftast inte opereras.

Källa: Vårdguiden.se