Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK-stjärnor i ödestest

Nordin Gerzic och Andreas Haddad kan ännu inte träna för fullt. Och riskerar att missa ÖSK:s match hemma mot Kalmar på fredagen. Nu väntar två ödesmättade dygn för de skadade ÖSK-stjärnorna.

Målkungen Haddad ådrog sig en bristning i magmuskeln borta mot Häcken för 14 dagar sedan. Anfallaren har sedan dess missat ÖSK:s matcher mot Helsingborg och AIK. Mycket talar för att han inte kommer vara med mot Kalmar heller.

Två dagar före matchen på Behrn arena hade Haddad, som gjort tre mål hittills i allsvenskan, inte kunnat gå för fullt än på träningarna.

– Så är det. Men han kör på med en stegrande träning, som går framåt. Jag vill inte spekulera i om han kan vara med mot Kalmar eller inte. Det blir bara gissningar då. Vi får ta ett beslut efter torsdagens träning, säger ÖSK:s sjukgymnast Martin Magnusson.

Kämpar mot klockan

Även mittfältsstjärnan Nordin Gerzic kämpar nu intensivt mot klockan för att hinna tillbaka. Gerzic, som drabbades av en sträckning i låret när han halkade på uppvärmningen inför AIK-matchen på måndagen, har inte heller kunnat köra för fullt än.

Han har varit på röntgen men inte fått något svar än av klubbläkaren Ulf Nordström.

Med största sannolikhet står mittfältaren över torsdagens träning med laget för att på fredagsmorgonen genomföra ett sista avgörande test.

– Det känns lite osäkert i dagsläget kring Nordins skada. Jag har bara kollat på den tolv timmar efter att den uppkom och då var det tidigt att veta om han kan spela eller inte, säger Magnusson.

Tränar i trappornaGerzic själv på onsdagskvällen:

– Jag är ute och promenerar nu och har joggat lite i trapporna hemma. Skadan blir bättre och bättre för varje dag och jag kan inte göra annat än att hoppas att jag blir frisk.

– Om det var match i dag skulle jag kunna spela i lågt tempo. Men känner jag mig inte helt bra tänker jag inte riskera någonting. Jag måste kunna prestera i högt tempo. I allt från skott till ryck och att slå crossbollar, säger Gerzic.