Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK-talang granskas av engelsk klubb

ÖSK-talangen Lukman Murad, 17, granskas av en Championship-klubb från England.
Klubben reser till Uppsala i morgon för att studera yttermittfältaren.

Lukman Murad har spelat sig till en startplats i ÖSK:s U21-lag under våren. När ÖSK:s U21-lag på torsdagen möter Sirius i Uppsala granskas Murad av en klubb från den engelska andraligan.

– Jag har hört det från min agent som är från England. Men vet inte vilken klubb exakt det är. Det ska tydligen vara några andra klubbar på plats också, säger Murad, som inte verkar vilja följa med ballongen upp i molnen.

– Det är klart att det är roligt att bli uppmärksammad. Men samtidigt satsar jag på ÖSK och att ta plats i A-laget framöver. Längre bort än så tittar jag inte.

Debuterade som 15-åringMurad, från Bollnäs och i ÖSK:s organisation sedan fem år tillbaka, har tränat med ÖSK:s A-lag sedan i januari. Men väntar fortfarande på chansen i superettan. Murad gjorde sig tidigt ett namn när han i februari förra säsongen, som 15-åring, fick debutera i ÖSK:s A-lag under träningsturneringen i finländska Seinäjoki.

– Det här året har varit mycket se och lära. Men jag jobbar hårt för att kunna få chansen, säger han.

Sköldmark känner till intresset

Magnus Sköldmark är tillfällig sportchef i ÖSK:

– Jag vet om att det är en Championshipklubb som kommer till Uppsala och kollar på Lukman, men om jag ska vara ärlig så vet jag inte vilken klubb det är. Men det är bara roligt, för det finns väldigt många bra spelare i ÖSK, säger han.