Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK-talang till Forward

18-årige Lukman Murad behöver spela. Det kan inte ÖSK erbjuda honom. Nu lånas ÖSK-talangen ut till Forward.

Mittfältaren/anfallaren Lukman Murad har mestadels fått spela i U21-serien med ÖSK under året. Det har varit svårt att slå sig in i ÖSK:s allsvenska lag. 18-årige Murad vill spela A-lagsfotboll. Nu är talangen mycket nära att bli utlånad till division 1-klubben Forward för resten av säsongen.

– Det är bara formalia kvar. Vi hoppas kunna ha allt klart inom 48 timmar. Det är lite hur kontraktet ska se ut. Forward vore ett bra steg för Lukman, säger ÖSK:s Magnus Sköldmark.

Lukman Murad:

– Jag tror att det är bättre nivå i division 1 än i U21-serien. För min utveckling så hade det varit bra med en utlåning, säger Murad vars kontrakt med ÖSK går ut efter säsongen.

– Vi har erbjudit honom en förlängning, men inte fått svar, säger Magnus Sköldmark.

För ett par veckor sedan tränade Lukman Murad med Forward och imponerade på Forwardstränaren Magnus Kihlberg.

– Han såg spännande ut. Och skulle det bli så att han kommer till oss, så ska jag försöka få fram det som krävs för att spela på den här nivån ur honom. I offensiven är han grym, men defensivt kan jag hjälpa med mycket. Lukman är definitivt med och konkurrerar om en plats på vårt mittfält. Det är upp till honom om han ska ha speltid hos oss, säger Magnus Kihlberg.

Forward, som ha r tappat tvillingbröderna Carl och Edward Spansk i sommar på grund av studier i USA, är i behov av nyförvärv.

– Det är väl främst en mittback som är det största behovet just nu. Vi börjar träna på söndag, jag hoppas att vi ska ha hösttruppen klar då, säger Forwards ordförande Mats Eriksson.

Forward ligger sjua i division 1 och återstartar säsongen den 9 augusti med match mot tabellettan IK Frej.