Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK-talangen allvarligt skadad

Säsongen kan vara över innan den ens börjat för ÖSK-mittbacken Oskar Johansson.
I en träningsmatch med ÖSK Ungdom i lördags vred 19-åringen till vänsterknäet illa. Enligt de första rapporterna rör det sig om en korsbandsskada.

– Otroligt tungt eftersom det här året är sista chansen att visa vad jag kan. Är det korsbandet så blir jag borta sex–tio månader och mitt kontrakt med ÖSK går ut om sju månader, säger Oskar bedrövat.

Oskar hade precis jobbat sig tillbaka från en ryggskada då han skadade sig i ÖSK Ungdoms träningsmatch mot FK Linköping.

– Vi spelade på en skitrutten konstgräsplan i Linköping. Jag vände runt och sprang hem då det small till i knäet. Jag kände direkt att något gick sönder. Det gjorde jäkligt ont, säger Oskar.

Magnetrröntgen väntar

ÖSK:s medicinska team, bestående av Urban Juneholm, Ulf Nordström och Ulf Gustavsson, har tittat på knäet och kommit fram till samma slutsats: Korsbandet är av.

Definitivt besked får Oskar under tisdagsmorgonen då han genomgår en magnetröntgen.

Just nu hoppar ÖSK-talangen runt på kryckor.

Oskars karriär är kantad av skador, men han har aldrig haft problem med knäna tidigare.

– Känns tungt att knäet smäller när jag precis jobbat mig tillbaka från en annan skada. Det känns som jag aldrig får komma in i det ordentligt, säger Oskar med en suck.